Milenković: Nemam namere da kršim zakon zbog fudbala 1Foto: Jugmedija

Nastavlja se rat dve, sada već jasno vidljive frakcije unutar SNS u Vranju, a pre svega vezano za finansiranje FK Dinamo.

Nakon što je ovom klubu od 60 miliona dinara budžetskih sredstava za sport ove godine namenjeno 12 miliona dinara, što je i maksimum koji grad može da odvoji za fudbal, trener vranjskog drugoligaša Dragan Antić je započeo verbalni rat protiv gradskih funkcionera iz redova SNS, čiji je i sam član.

On sada najavljuje i pokretanje peticije za smenu gradonačelnika Slobodana Milenkovića i gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, želeći verovatno da na taj način kao član SNS izvrši pritisak kako bi se fudbalskom klubu dodelila veća sredstva od onih koja su planirana budžetom.

Najava navijača Dinama da će potpisati peticiju podrške za smenu gradonačelnika Vranja i većnika za sport Nenada Đorđevića ukazuje na činjenicu vidljivih podela unutar SNS u Vranju. I na poslednjoj konferenciji za novinare trener Dinama Antić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, kako je rekao, „počisti sav korov koji misli loše sportu u gradu“.

– Nemam nameru da kršim bilo koju od stavki iz budžeta za 2020. godinu koji je usvojila gradska skupština. Imali smo javne rasprave na kojima se nije pojavio niko iz redova bilo kog, pa ni fudbalskog kluba Dinamo. U tome sam potpuno dosledan i ostaću pri ovom stavu, ma kakve pretnje mi stizale, jasan je u izjavi za Danas gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković. Ovo je prvi put da se nakon niza napada na njega i većnika za sport od strane trenera Dinama, Milenković javno oglašava po pitanju finansiranja jednog sportskog kluba u Vranju.

Gradonačelnik navodi i da je naložio gradskim službama da naprave „kompletan uvid u odluke Disciplinske komisije FSS“ kako bi se videlo koliko je para potrošeno na „kazne koje su izrečene Draganu Antiću lično, kao predsedniku i treneru kluba, zbog različitih prekršaja vezanih za vređanje sudija, tuče igrača, psovanja fudbalskih funkcionera“.

Iz Gradske uprave navode da je posebno važno da se razjasni i to da je „Dinamo po inspekcijskom nalazu UEFA, zbog sumnje u nameštanje utakmica u Prvoj ligi Srbije kažnjen od strane FSS sa 1,5 miliona dinara, „a da tu kaznu nije platio Antić iz svoga džepa, već poreski obveznici od kojih se finansirao i dalje konstantno pomaže fudbalski klub, a u kome su angažovani u najmanju ruku „sumnjivi“ ljudi iz Beograda koji su za svoje usluge savetnika primali nemale honorare, a uz to im je bio plaćen smeštaj i shrana u vranjskim restoranima i hostelima“.

Zamoljen da prokomentariše aktuelnu situaciju oko finansiranja Dinama i moguće peticije za smenu gradskih čelnika narodni poslanik iz redova SNS Slaviša Bulatović je za Danas u SMS poruci napisao: „Nemam komentar.“

Inače, Bulatović se nalazi na listi onih funkcionera naprednjaka koje trener Dinama označava kao „pozitivne u podršci fudbalskom klubu“, zajedno sa direktorom JP Vodovod Goranom Đorđevićem, kao i ljudima iz Jumka.

Predsednik Gradskog odbora SPS Zoran Antić, koji deluje u sastavu vladajuće koalicije na nivou grada, najavu potpisivanje peticije za smenu gradskih funkcionera od strane trenera Dinama za Danas je kratko prokomentarisao SMS porukom: „Iskreno, zaista nemam komentar.“ Interesantno je da je jedan od članova UO FK Dinamo i Perica Janković, funkcioner Demokratske stranke (DS) u Vranju. List Danas je ostao uskraćen i za njegov komentar vezano za finansije u sportu.

Suđenja sa braćom Tončev

U lokalnoj samoupravi u Vranju se pozivaju i na izjavu predsednika Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije (FSRIS) Novice Tončeva (SPS) koji je izjavio da „Antić i njegovi sinovi mesečno na kasi Dinama naplaćuju više hiljada evra, na ime obavljanja funkcije predsednika i kapitena tima“. Podsetimo, predsednik FK Radnički iz Niša Ivica Tončev zbog izjava na njegov račun vodi postupak protiv Antića, a trenera Dinama pred sudom terete i Novica, te njegov sin Stanislav Tončev, zbog krivičnog dela klevete.

Nenamensko trošenje para

U međuvremenu se oglasilo i rukovodstvo grada saopštenjem u kome se navodi bahato ponašanje Dragana Antića i iznose tvrdnje o „nenamenskom trošenju budžetskih sredstava, odakle je najveći iznos potrošen na plaćanje kazni zbog njegovih ispada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari