Milion dolara za Mesijev ogrtač 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Argentinac dobio javnu ponudu za bišt koji je dobio na ceremoniji dodele Zlatnog globusa, za pobedu nad Francuskom u finalu Svetskog prvenstva.

Advokat i član parlamenta Omana, Ahmed al Barvani, obratio se tim povodom, putem Tvitera, kapitenu i zvanično najboljem fudbaleru minulog Mundijala u Kataru.

„Moj prijatelju Mesi, u ime omanskog sultanata čestitam na osvajanju Svetskog prvenstva u Kataru. Nudim ti milion dolara za taj bišt“, napisao je zainteresovani kupac prestižnog komada tkanine.

„To je odeća za službene prilike i nosi se za proslave. Ovo je bila proslava Mesija. Svetsko prvenstvo imalo je priliku svetu pokazati našu arapsku i muslimansku kulturu.

Nije se radilo samo o Kataru, bila je to proslava cele regije“, objasnio je čin i simboliku pomenutog darivanja Hasan al Thavadi, glavni sekretar Organizacionog odbora SP 2022.

„Inače bi samo nekoliko odabranih ljudi moglo nositi bišt. U osnovi su odali počast Mesiju, time što su mu to prebacili preko ramena. To je kao znak časti, vrsta kulturne dobrodošlice i kulturnog prihvatanja.

A ovo je bila vrhunska prilika za takvo nešto“, dodao je on, dok se prvotimac Pari Sen Žermena, francuskog kluba kupljenog katarskim kapitalom, nije još izjasnio o ponudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari