Milojević i dalje suzdržan 1Foto: STARSPORT

Dok mediji svakodnevno licitiraju s pompeznim pojačanjima za pohod Crvene zvezde na fudbalsku Ligu šampiona, njeni navijači sve glasnije maštaju o povratku u takmičenje osvojeno 1991. godine…

… a članovi uprave crveno-belih s puno optimizma mere šanse za vanredan uspeh na (novim odlukama Evropske fudbalske federacije) dodatno otežanom putu u elitu dotle se trener prvaka Srbije Vladan Milojević drži narodne mudrosti „prvo skoči, pa reci hop“.

– Au… – kratko je perspektivni stručnjak iz Aranđelovca odreagovao na upit o Zvezdinim mogućnostima u predstojećim kvalifikacijama, ali je dovoljno rekao.

Baš kao kada je prošlog leta nasledio ekipu koja je ispustila već viđenu duplu krunu i uprkos gubitničkom raspoloženju i hokejaškim rokadama u svlačionici tokom fudbalske pijace, više radom nego rečima, zavodio red i pravio igru, da bi na opšte iznenađenje uveo crveno-bele u Ligu Evrope, a onda ih odveo u nokaut fazu jednog UEFA takmičenja. Na šta se decenijama čekalo u LJutice Bogdana.

– Imamo dosta vremena za rad, svi su dobro raspoloženi i to me raduje – primetio je Milojević na početku priprema, na kojima više neće biti brojnih prvotimaca iz prošle sezone, dok se novajlije polako priključuju jedan za drugim.

– Naravno da bih voleo da imam sve igrače na raspolaganju do početka, ali prelazni rok je živa stvar i videćemo kako će se odvijati. Najsrećniji ću biti kada dođe 1. septembar, odnosno kraj prelaznog roka. Imam poverenje u sportskog direktora Mitra Mrkelu, koji odlično radi svoj posao – kaže Milojević.

Zvezdinu opremu razdužili su: Mičel Donald, Damijen Le Talek, Uroš Račić, Luka Adžić, Luka Ilić, Dušan Anđelković i Damir Kahriman, dok će ostali već sutra put Zlatibora i na ovoj planini ostati do 21. raditi juna. Posle sledi selidba u austrijski Vindišgarsten, gde bi od 23. juna do 3. jula. trebalo da imaju četiri test utakmice.

Zvezdina borba za LŠ Zvezda kreće 10. ili 11. jula, u prvom kolu kvalifikacija, a ime rivala biće dobijeno žrebom 19. juna.

Promocija Melega: Ja sam „desetka“

Doskorašnji fudbaler turskog Kajzerija, Dejan Meleg, potpisao je trogodišnji ugovor sa crveno-belima i promocijom za domaće medije zvanično postao drugo Zvezdino pojačanje posle Dušana Jovančića iz Vojvodine. Sa zadatkom da u organizaciji igre nastavi tamo gde je stao Gelor Kanga.

– Da nisam spreman za to ne bih ni uzeo ovaj broj. Na meni je da radim, naporno treniram i pokažem kvalitete. Mogu da igram po strani, ali moja prirodna pozicija je iza špica. Ja sam „desetka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari