Milojević o buđenju Šerifa: Bio je utučen, ono što nema ne možemo da tražimo od njega 1Foto: Starsport

Crvena zvezda uspešno je probredila duel sa Čukaričkim (3:0), a meč je golom i iznuđenim penalom obeležio Šerif Endijae.

U jednom trenutku sezone delovalo je da će Zvezda i Endijae prevremeno raskinuti saradnju.

Senegalac je čak otpratio klub sa društvenih mreža, izbrisao sve fotografije koje su se odnosile na njegov boravak u Zvezdi što je nagoveštavalo da će otići pre kraja tekuće takmičarske godine.

Barak Bahar je u jednom momentu dao prednost Jovanu Mijatoviću kao primarno rešenje u samom špicu napada i verovatno da Zvezda sa Izraelcem nije raskinula saradnju nakon poraza u poslednjem večitom derbiju, Šerif verovanto više ne bi bio stanovnik ljutice Bogdana.

Dolaskom Vladana Milojevića situacija se drastično promenila u korist visokog centarfora.

Još tokom priprema na Kipru bilo je evidentno da će kod starog šefa struke imati prednost u samom špicu napada, odnosno da je Milojević spreman da ga isforsira i korsti do maksimuma njegove fudbalske kvalitete.

Uprkos tome što je u međuvremenu doveden talentovani Uroš Sremčević pozicija Endijaea nije ugrožena.

Večeras je golom i iznuđenim penalom koji je prethodio pogotku Bukarija sa bele tačke za konačnih 3:0 pokazao da i te kako može biti koristan i produktivan.

– Kada sam prvi put razgovarao sa njim bio je jako utučen. Treba da budete i psiholog, to je možda i najbitnija stvar u današnjem trenerskom poslu. Šerif ima svoj kvalitet, nadam se da će da izvuče i svoj maksimum. Kao i svaki igrač, on ima ono što ima i treba da izvuče svoj maksimum. Ono što nema, jako je teško da tražimo to od njega. Verujte mi, od prvog dana smo pričali, razgovarali otvoreno. Rekao sam mu da verujem u njega kao što verujem u sve ostale. Jako dobro je odradio pripreme, radi dosta za ekipu. Možda se to ne vidi od tolikog umora. Kad vi pogledate njegove rezultate, vidite koliko je pretrčao, kao i u sprintu. To je nešto fascinantno. Ali, možda na kraju ima i malo zamora materijala, pa nema koncentraciju da postigne gol. Drago mi je što daje golove, on zna da će uvek imati moje poverenje i poverenje mog stručnog štaba, svih u klubu, i naravno naših navijača.

Zadovoljan je Milojević pruženim protiv Čukaričkog.

– Odigrali smo dobru, takmičarsku utakmicu. Pojededini igrači se vraćaju, imaju dosta prostora. Pričali smo da nam treba taj intezitet, da bismo ušli u takmičarsku formu. Dosta dobro rade, to je ono što me ohrabruje. Imamo dosta igrača koje moramo da implementiramo u naš način igre, polako su se vratili, generalno sam zadovoljan. Dobra utakmica, Čukarički dobra ekipa, spoj iskustva i mladosti.

Dokazani strunjka odlučio je da nastupi bez klasičnog zadnjeg veznog, s obziorm na to d aje Srđan Mijailović ostao na klupi za rezerve.

– Neko je malo ofanzivniji, neko malo defanzivniji. Svi će oni dobiti priliku. Imate pet izmena, u svakom trenutku možete da zamenite bilo kog igrača, dobro je što imamo dobru konkurenciju. Oni dobro znaju od prvog dana. Nisam rob ni imena, ni novca, koliko ko ima ili nema ugovor. Igraće onaj za koga ja i moj stručni štab budu odlučili da je najbolji za tim, da dobijemo utakmicu. Nekad možda najbolji igrači ne igraju. Ali za mene ne postoje najbolji igrači, svi su oni za mene najbolji. Uvek kolektiv iznedri igrača. Znate koliko Kanga znači za sve nas i za Zvezdu, da ne ponavljam, onaj Kanga koji može da radi mnogo dobrih stvari.

Priliku da debituje dobio je 20-godišnji Ognjen Mimović, koji deluje poprilično snažno i veoma stameno u samom trčanju.

– Nama je svima žao što se to desilo sa Kostom. Mimović je dobar momak, veliki profesionalac i dobar fudbaler. Iskren da budem, nisam imao ni najmanju dilemu da će na pravi način odraditi svoj deo posla. Debi koji će sigurno pamtiti. Imamo dosta mladih igrača, rekli smo da ćemo da ih razigravamo, da tražimo bonuse, vidimo šta je najbolje. Prošle nedelje ste videli Sremčevića, ove nedelje je bio Mimović, videćemo kako će sve to izgledati, imamo dosta kvalitetnih igrača. Kosta ima svoj individualni program koji radi, videćemo kad će se oporaviti, to nije pitanje za mene, već za medicinski tim.

Milan Pavkov nije imao prilike da debituje za Čukarički protiv svog nekadašnjeg kluba.

– Nisam imao nikakve informacije. Ja Čukarički izuzetno volim, to je klub gde sam trenerski i fudbalski počeo da sazrevam. Sa gospodinom Galetom Obradovićem i Matijaševićem sam započeo tu neku priču. Velika je privilegija da je Čukarički doveo Milana i verujem da će im dosta pomoći u zacrtanim ciljevima u ovoj sezoni. Njegov kvalitet je nesporan i biće im velika pomoć.

Crvenu zvezdu narednog vikenda očekuje gostovanje u Bačkoj Topoli, a 9. marta i 172. večiti derbi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari