Petrić prokomentarisao prvi penal za Crvenu zvezdu: Sudije moraju da budu jasnije šta je faul a šta ne 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Gordan Petrić opširno govorio o meču koji je njegov Čukarički izgubio od Crvene zvezde (3:0).

Čukarički je imao određenih kadrovskih problema pred meč sa Crvenom zvezdom što je bio jedan od razloga odluke trenera Petrića da na megdan crveno-belima izađe bez klasičnog centarfora.

Neizvesnost konačnog ishoda možda je znatno kraće potrajala nakon što je za domaćina dosuđen penal već u 8. minutu utakmice.

Utisak je da je sudija Ivković opravdano dosudio prekršaj za najstrožu kaznu, s obzirom na to da je Spajić u skoku stigao pre Tošića do lopte, koji ga je, nošen inercijom, potom udario glavom.

– Prvi gol nas je presekao i normalno da smo potom počeli da radimo ono što se nismo dogovorili, da smo počeli da rizikujemo i Zvezda je to iskoristila da postigne drugi i treći gol. Primili smo golove na naše greške, mogli da pokleknemo i četvrti put, a mogli smo i da damo dva gola – bio je uvodni utisak Gordana Petrića, šefa struke belo-crnih.

Sam penal u uvodnom delu meča bio je povod razgovora Petrića sa pomoćnim sudijom.

– Pitao sam sudiju da mi objasni odluku jer generalno se neki faulovi na jednoj utakmici sviraju, na drugoj ne i igrači su malo zbunjeni jer ne znaju kako da startuju. Konkretno kod duela pre penala, da li su se sudarili glavama, da li je neko prvi igrao loptom, nisam mogao da vidim, a ono što sam video je da je sudija konsultovao VAR i potom promenio odluku. Potrebno je da budu samo jasniji oko toga šta je faul šta ne, na svakoj utakmici.

Obrazložio je trener Čukaričkog zbog kojih razloga nije meč počeo sa klasičnim centarforom.

– Pavkov nije igrao dugo. Deluje spremno i videćemo da ga iskoristimo. Cvetković se vraća, zbog nekih stvari u klubu nije igrao, a imamo i Mela. Igrali smo prethodne utakmice bez špica što se osetilo.

Igor Miladinović bio je u fokusu zbog načina na koji je odigrao protiv Zvezde. Periodično je pravio jasnu razliku u korist Čukaričkog, ali je ponekad delovalo i da se previše zabavlja na terenu.

– Miladinović je jedan od najtalentovanijih igrača u Srbiji, ali moramo da budemo strpljivi sa njim i da polako napreduje. U nekim delovima ove utakmice, kao i prethodne, se igrao fudbala, nije ga igrao. On je fudbalski inteligentan i stvari koje danas slabo uradio će sigurno ispraviti. Definitivno je najtalentovanije dete u ligi.

Pohvalio je iskusni stručnjak i kolegu Vladana Milojevića.

– Zvezda igra i deluje takmičarski. Nisu primili gol, a daju golove kako daju, dosta iz prekida. Povratak igrača koji su imali reprezentativne obaveze će doneti verovatno i bolju igru, a šta će biti u nastavku sezone, time neka se bave oni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari