Milojević: Želimo veliki broj navijača 1Foto: STARSPORT

Sa čak 14 bodova više od svog večitog rivala fudbaleri Crvene zvezde su još pre nekoliko kola i teoretski „oduzeli“ titulu Partizanu i zakazali šampionsko slavlje za ovu subotu.

Ali kreatoru jedne od najberićetnijih sezona u istoriji crveno-belih – treneru Vladanu Milojeviću nije svejedno kako će se njegova ekipa oprostiti od svojih navijača na svom „Rajku Mitiću“ u preostalom superligaškom meču sa Voždovcem, do ponovnog viđenja u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Ovo je za nas kraj. Želim da pričam o takmičarskom značaju. Oni igraju lep i dobar fudbal, spremali smo se dobro. Samo su Babić i Adžić povređeni. Vraća nam se Vujadin Savić. Zaslužili smo veliki broj navijača na tribinama. Igraćemo kao do sada. Želimo pobedom da zatvorimo sezonu. Jedva čekam predah. Vreme je da napunimo baterije – mladi stručnjak ne priznaje revijalni karakter duela sa „zmajevima“, iako su se uprava i publika spremili da naprave feštu od rezultatski nebitne utakmice, čiji ishod ne može ugroziti ni prvo mesto domaćina ni petu poziciju gostiju.

Posle kraćeg odmora, crveno-beli će se već početkom juna ponovo okupiti na istom mestu i početi s pripremama za nikada ambiciozniji i skuplji napad na LŠ. U međuvremenu će saznati u kom svojstvu.

– Ne pratim ostale lige, niti me zanima da li smo povlašćeni ili ne. Tako je – kako je. Bićemo maksimalno spremni. Sve ekipe su ujednačene. Svi imaju ozbiljne budžete. Lakog nema ni u Bugarskoj, Rumuniji… Danas svi igraju fudbal, postoje ozbiljne ekipe sa ozbiljnim budžetima i svima je san da se dočepaju Lige šampiona“- jasno je sve Milojeviću, koji bi ovog leta mogao da ostane bez nekoliko važnih startera, ali i dobije više vrhunskih pojačanja, u pokušaju da klubu donese (za naše prilike) enormnu zaradu od eventualnog plasmana u elitno UEFA takmičenje.

– Imam veliku pomoć sportskog direktora Mitra Mrkele u tome. On je 24 sata u prelaznom roku. On je taj koji stiže do informacija o igračima i maksimalno me rasterećuje. Prelazni rok je živa stvar. Neću ni 11. juna znati da kažem ko će otići, a ko doći. Naravno, voleo bih da svi ostanu. Imamo mi svoje planove, videćemo šta će od toga biti realizovano – ništa ne otkriva Milojević, čija je prva želja da u subotu nešto pre 22 sata podigne šampionski pehar, a na prozivku kroz nekoliko sedmica svi dođu zdravi i orni za nove izazove.

Nenad Milijaš: Najlepša utakmica

– Poslednja i najlepša utakmica u sezoni je pred nama. Željno je iščekujemo već tri nedelje, čini mi se kao da sve traje tri meseca… Proslavljao sam već tri titule, ali nadam se da će ova biti posebna i da ću je dugo pamtiti. Ovaj meč je kruna svega što smo uradili u prethodnih skoro godinu dana i zato zvezdaši, dođite da zajedno slavimo – pozvao je „delije“ kapiten i najstariji prvotimac Nenad Milijaš na žurku na crveno-belom delu Topčiderskog brda, posle čega će, uprkos bezbednosnim rizicima, slavlje biti nastavljeno kod Hrama Svetog Save i na centralnim ulicama Beograda.

FOTO: Starsport

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari