Miniranje ekipe počelo još prošle godine 1Foto: STARSPORT

Posle poraza od Mađarske u ključnoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre, pojedine reprezentativke i predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić „targetirale“ su selektora Ljubomira Obradovića kao krivca za neuspeh na turniru u Đeru, u čemu im se narednih dana priključio i deo medija.

Između ostalog, optužen je i da je vršio verbalno nasilje nad igračicama.

– Znam da je moja reč protiv njihove, zato bih voleo da mediji i javnost čuju i izjave neutralnih ljudi. Evo, voleo bih da pozovete bilo kog igrača i igračicu s kojima sam pre sarađivao ovde ili u inostranstvu, da vidim da li bi vam iko rekao „Obradović me je psovao i omalovažavao“. Ako mi je dozvoljeno da vam se pohvalim, ja sam magistar fizičke kulture, sa diplomom stečenom na prepodnevnim predavanjima. Uvrede i psovke ne priliče mom znanju, opštoj kulturi, zvanju i kućnom vaspitanju, ja tako ne komuniciram ni sa najbližima. Šta više, poznat sam po sitnim kaznama za takve prostote. Zato me od svega najviše vređa kada me kroz medije provlače kao bahatog primitivca- kaže Obradović u intervjuu za Danas.

– Da su olimpijske kvalifikacije održane marta prošle godine imali bismo ogromne šanse da odemo u Tokio, jer tada nije bilo uticaja predsednice Saveza i njene ekipe. Vraćao sam film u Đeru i zaključio da su to „prestrojavanje“ i dekoncentracija u igri počeli na Evropskom prvenstvu, krajem prošle godine. U to vreme su već počela sve glasnija govorkanja o smeni predsednika RSS Đurkovića, pa je počela da radi mašinerija njegove naslednice Delićke… Zivkane su igračice… Usledila je utakmica koju smo morali dobiti, imali smo taktiku za Hrvatsku, ali… Nikada nismo trenirali: promašivanje praznog gola, lobovanje golmanke od 190 cm, ispuštanje lopte, njeno bacanje u reklame… To je stvar tehničke obuke, manjka koncentracije ili čega već – objašnjava Obradović i javno pita predsednicu Rukometnog saveza Srbije zašto ga ranije nije smenila kad je imala loše mišljenje o njemu.

– Što nisi na vreme postavila nekog svog trenera, kod koga bi se devojke angažovale ne 110 nego milion odsto?! Ovako, ispada da me je bilo lakše smeniti bez plasmana na OI nego da smo završili u Tokiju. I pripremiti ekipu protiv Ljubomira i rezultata – kaže u intervjuu za Danas Ljubomir Obradović.

Kompletan intervju u štampanom izdanju od četvrtka, 25. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari