Miran dan bez grešaka 1Foto: N1

Iako je u jučerašnjim utakmicama bilo dosta neizvesnosti, nijedan tim nije lako došao do pobede, sudije su imale miran dan.

Bez većih problema su odradili svoj posao, skoro bez greške. Nepisano je pravilo da kod rezultatski neizvesnih utakmica ima mnogo tenzija na terenu, u žaru borbe dolazi i do „spornih situacija“, ovog puta to nije bilo.

Na utakmici između Španije i Irana bio je jedan interesantan detalj. Naime u 63. minutu sudija Andres Kunja iz Urugvaja je na asistenciju svog pomoćnika poništio gol reprezentaciji Irana. Tek na usporenom snimku videlo se da je lopta pre nego što je stigla do Ezatolahija, koji je postigao gol, okrznula njegovog saigrača koji je evidentno bio u ofsajd poziciji.

Na utakmici između Urugvaja i Saudijske Arabije francuski sudija Klement Turpan bio je „nevidljiv“, što je znak da je dobro obavio svoj posao, mada mu objektivno i nije bilo mnogo teško.

Na utakmici Portugal medijima je pažnju privukla samo jedna situacija i to zbog činjenice da je akter bio Ronaldo. U finišu meča Ronaldo je izveo slobodan udarac, lopta se odbila natrag do napadača Portugala koji gubi duel, pada i traži faul, a sudija Mark Gajger (SAD) ispravno dopušta da se igra nastavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari