Mirko Ivanić najbolji sportista SD Crvena zvezda, fudbalski klub najuspešniji kolektiv 1Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Fudbaler Mirko Ivanić proglašen je danas za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda.

Ivanić je jedan od najstandardnijih fudbalera Zvezde u domaćem prvenstvu u Ligi Evropa ove sezone, a golovima protiv Mitjilanda i Ludogoreca predvodio je crveno-bele do istorijskog plasmana u osminu finala Lige Evropa.

„Izuzetno sam ponosan na ovu nagradu. Od trenutka kad sam čuo da sam proglašen za najboljeg sportistu sportskog društva ja sam neizmerno srećan, jer ne dobija se ovakva nagrada svaki dan. Ovo mi je samo potvrda koliko sam vredno radio i koliko sam se trudio. Naravno, ne bih to mogao bez svoje porodice, saigrača, trenera i svih ljudi koji su mi pomogli. Ovo je kruna moje karijere za sada i presrećan sam“, rekao je Ivanić na proslavi povodom 77. rodjendana Crvene zvezde.

On je dodao da je nagrada dodatni motiv da bude još bolji, da se više posveti i još časnije i ponosnije nosi dres Zvezde.

Fudbalski klub je četvrtu godinu uzastopno proglašen za najuspešniji kolektiv Sportskog društva Crvena zvezda, a njegov predsednik Svetozar Mijailović dobio je nagradu za životno delo.

Generalni direktor fudbalskog kluba Zvezdan Terzić rekao je da taj klub ima mnogo razloga za ponos.

„Ostvarili smo istorijske rezultate koji će ostati zapisani zlatnim slovima u svim monografijama našeg kluba. Osvojili smo četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, posle 14 godina osvojili smo duplu krunu, peti put smo se plasirali u grupnu fazu Uefa takmičenja, osvojili smo prvo mesto u grupi Lige Evropa i posle 30 godina plasirali se u osminu finala Uefa takmičenja. Iskreno se nadam da ćemo peti put uzastopno osvojiti šampionsku titulu u maju i da ćemo se ponovo radovati“, naveo je on.

Terzić je dodao da je fudbalski klub u prethodnom periodu pomagao mnoge klubove Sportskog društva u skladu sa mogućnostima, da za to postoji projekat i da se nada da će fudbalski klub konkretnim potezima biti kičma i motor razvoja svih ostalih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari