Mitar Mrkelafoto STARSPORT

Remijem sa Jang Bojsom, fudbaleri Crvene zvezde nisu ispunili zacrtan cilj u drugom kolu Lige šampiona.

Možda su mogli Aleksandar Dragović i saigrači da dođu do trijumfa nad šampionom Švajcarske ali su isto tako svesni da je Jang Bojs pri vođstvu 2:1 imao zicer šansu da definitno natera crveno-bele na kapitulaciju.

Utisak je da na stadionu „Rajko Mitić“ nije viđen ekstra kvalitet od strane letošnjih pojačanja, pompenzno najavljivanih od strane uprave kluba. Marko Stamenić je sve bleđa verzija svojih fudbalskih kvaliteta, Hvang i sam priznaje da nije zadovoljan formom, dok je Endijae nedorečen.

– Znate kako, preterano je ako nekog ocenjujete posle dve utakmice. Ne bih da koristim grube reči… Endijaje je i protiv Mančester Sitija i Radničkog iz Niša odigrao dobre utakmice, sinoć je takođe bio dobar. Videlo se da je kvalitetan napadač, bio je stalna opasnost po gol Jang Bojsa – uverava javnost Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

Osam Bukari je postogao drugi gol, predstvljao je opasnost po protivničku odbranu, ali je utisak da je prenaglašeni individualac.

– Bukari je odigrao dobru utakmicu, učinak odličan. Bilo je još dosta dobrih igrača, svima čestitam. Ne mogu ništa da im zamerim, dali su sve od sebe, kada se podvuče crta bili smo bliži pobedi. To govori i neka statistika, koja pokazuje da smo imali i poneki šut više, da je njihov golman imao odbranu više. To potvrđuje ovo što pričam.

Koa i u Mančesteru, Zvezda je i protiv šampiona Švajcarske primila gol odmah na početku drugog poluvremena što je promenilo sam tok utakmice i nateralo domaćina da izvrši i određene taktičke korekcije.

– Moraćemo da analiziramo te situacije, na stručnom štabu je da vidi zašto je to tako. Činjenica je da se to desilo na obe utakmice i to treba primiti k znanju.

Mrkela smatra da je rezultat objektivan pokazatelj odnosa kvaliteta na samom meču.

– Rezultat je realan, bilo je perioda dobre igre oba tima, prvo smo mi vodili, pa su oni. Bilo je trenutaka kada sam mislio da je Jang Bojs dosta bolji, a onda posle drugog gola njihovog zaigrali smo stvarno dobro, izjednačili, mogli smo i da pobedimo.

Prvi bod jeste osvojen ali je pitanje koliko će koristi od njega imati u crveno-belom taboru na kraju grupne faze takmičenja.

– To da li sam zadovoljan ili nisam znaćemo na kraju takmičenja. Odnosno, da li ćemo da ostvarimo zacrtane ciljeve. I dalje smo u igri, u ravni sa Jang Bojsom, čekaju nas još četiri utakmice, mislim da kako takmičenje bude odmicalo da ćemo biti sve bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari