Mladen Krstajić pokušao da Srbiji "otme " Ratkova - Bugari želeli isto što i Hrvati 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Komšije svesne o kakvom se potencijalu radi i kakve bi sve benefite reprezentacija Srbije mogla da ima u perspektivi od fudbalera austrijskog Salcburga.

Letos je TSC prihodovao 5.000.000 evra od transfera Petra Ratkova u Salcburg. Dvadesetogodišnji Beograđanin je odmah bio strelac ali se uskoro, nakon toga, povredio zbog čega nije mogao da se odazove pozivu selektora Dragana Stojkovića da nastupi za reprezentaciju Srbije na mečevima protiv Mađarske i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Iako je igrao za omladinsku i mladu reprezentaciju Srbije, prvo je Fudbalski savez Hrvatske pokušao da ga nagovori da promeni reprezentativni dres tražeći konekciju u tome da mu je majka iz Hrvatske i da mladi fudbaler poseduje hrvatski pasoš.

Kada u tome nisu uspele naše zapadne komšije, po sličnom receptu su nedavno pokušale istočne. Bugarski savez je mislio i da upotrebi štih u liku Mladena Krstajića, kao selektora Bugarske o čemu je pričao Ivan Ivanov za bugarski Blic.

– Hteli smo da dovedemo u reprezentaciju Srbina bugarskih korena. Zove se Petar Ratkov, 2003. godište, a trenutno igra za Salcburg. Ovog leta je napravio transfer vredan 5.000.000 evra. Salcburg ga je kupio od TSC-a. Probali smo da ga pridobijemo, ali je rekao da želi da igra za Srbiju. Veruje da ima bolje šanse da tamo napreduje u karijeri – otkrio je asistent u stručnom štabu Bugarske.

Jedan od najbližih saradnika Mladena Krstajića naveo je i da su bili u intenzivnim razgovorima sa ljudima koji su pomagali Ratkovu tokom njegovog fudbalskog razvoja.

– Prvu sezonu je igrao sa 17 godina, ali nije postigao nijedan gol. U drugog je dao dva gola u 30 utakmica. Da je u Bugarskoj, već posle 10 mečeva bez gola bio bi sklonjen iz tima. I onda je u svojoj trećoj sezoni za TSC dao 12 golova, što je dovelo do transfera u Salcburg za 5.000.000 evra. Da, znamo da su Srbi popularni u menadžerskim krugovima, ali činjenica je i da umeju da naprave dobrog igrača. A, Ratkov je dao gol već u prvoj prvenstvenoj utakmici za Salcburg.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari