Mladi vaterpolisti treći na svetu 1Foto: Vaterpolo savez Srbije /Tviter

Mladi vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore izborivši pobedu protiv Mađarske (12:11) u dramatičnoj završnici.

Igrači Vlade Vujasinovića imali su solidnu prednost od tri-četiri gola razlike, ali su Mađari, koristeći brojčanu prednost u bazenu, na manje od minut pre kraja smanjili na jedan pogodak zaostatka. U poslednjem napadu srpski tim je izgubio loptu pa su komšije došle i do napad za izjednačenje. Ipak, zahvaljujući Tankosiću, koji je presekao napad Vadoviča, medalja je pripala Srbiji.

– Za ovu ekipu ovo je veliki uspeh. Trebalo je i ranije da rešimo pitanje pobednika protiv tima koji ima odlične pojedince. Odigrali smo dobro, pokazali da ovih sastav ima momke koji mogu da nastave seriju uspeha i u juniorskoj konkurenciji. Evropsko zlato i svetska bronza su dokaz njihovog kvaliteta – rekao je Vladimir Vujasinović.

Igrači su posebno bili zadovoljni što je ekipa uspela da se vrati posle poraza od Grčke i da pokaže da svojim kvalitetom zaslužuje da bude na pobedničkom postolju.

– Ponosan sam na ovu ekipu, posebno što smo pokazali mentalnu snagu da se posle poraza od Grčke podignemo i pobedimo sjajan tim Mađarske. Još mi je žao poraza od Grčke ali je lepo kada se osvoji bronza – kazao je kapiten Drašković.

Tokom većeg dela utakmice Mađari su imali igrača više u bazenu, zbog čega je Filip Radojević kazao da je pobeda još veća.

– Teško je bilo šta da se kaže ali ova ekipa je zaslužila medalju. Bilo bi loše da smo i danas podbacil. Dali smo sve od sebe, bili bolji i ako sa velikim brojem isključenih igrača pronašli snagu da slavimo – istakao je Radojević.

U utakmici za bronzanu medalju po dva pogotka postigli su Tankosić, Tomić, Radonjić, Velkić, Janković dok su jedan gol dali Gvozdanović i Drašović. Na drugoj strani u ekipi Mađarske najefikasnije je bio Manherc sa četiri gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari