MMA armada protutnjala Dudovom šumom u Subotici 1Foto:Promo

U plućima Subotice, kultnom mestu svih zaljubljenika u sport, Dudovoj šumi po prvi put u poslednja dva veka od kako u njoj defiluju razni sportski događaji, održan je MMA spektakl.

Veče mešovitih borilačkih veština, SBC 23 – Revenge opravdao je očekivanja najveće MMA manifestacije koju smo ove godine imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu.

U prvoj borbi večeri Marko Petković pobedio je Anđelka Kitića tehničkim nokautom u prvoj rundi, dok je Alija Tucak na gotovo identičan način pobedio Nikolasa Đurđevića.

Nakon pravog rata u heksagonu, jedan od najvćcih potencijala domaće scene, Predrag Bogdanović, slavio je u bespoštednoj borbi jednoglasnom odlukom sudija.

Pripadnice lepšeg pola, Julija Pajić i Sanja Ristić pružile su odličnu i eksplozivnu borbu, u kojoj je najlepša regionalna MMA takmičarka, Julija, do velikog slavlja stigla tehničkim nokautom i time upisala prvi veliku profi pobedu.

Brutalnim nokautom Nemanja Kovač je podigao publiku na noge i savladao neporaženog Esklija Arauža iz Brazila. Opasni borac iz Brazila Daglas Felipe pobedio je Danijela Špoljarića, gušenjem u drugoj rundi.

Posle iscrpljujuce borbe i rata u heksagonu Miro Jurković podigao je šampionski pehar pobedom nad Pedrom Dos Santosom, odlukom sudija.

Novi pojas SBC šampiona u pero kategoriji otišao je zasluženo u ruke majstora parterne borbe iz Beograda, Aleksandra Milićevića, koji je savladao Džonatasa Kavalkantija.

Iskusni Brazilac Džoni Karlos je u glavnoj borbi večeri pobedio našeg Nemanju Uverića tehničkim nokautom u prvoj rundi. U najboljoj borbi večeri koja je publiku pogidla na noge i „zapalila“ Dudovu šumu, Verleson Ribeiro osvojio je pojas šampiona SBC u velikoj i bespoštednoj  borbi, čemu je svedočio i krvavi heksagon, protiv zemljaka Džoridsona de Souze.

Pored prepunih tribina, MMA ljubitelji širom sveta imali su priliku da isprate SBC 23 – Revenge putem besplatnog internet streama, dok su u našoj zemlji imali priliku da gledaju odloženi TV prenos putem O2 televizije. Po komentarima, sve je prošlo besprekorno, a SBC je još jednom dobio potvrdu kvaliteta iz svih krajeva sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari