Moderni čuvari tradicije 1Foto: YUBAC

Skoro tri decenije košarkaški kamp YUBAC uspešno funkcioniše na Kopaoniku.

Nedavno je završena 28. sezona tokom koje je učestvovalo skoro hiljadu polaznika, a veliki broj bio je iz inostranstva (Japan, Indija, Kina, Turska, Engleska, Norveška, Rumunija, Španija, region…). Ekskluzivnost Sunčanih vrhova, spoljašnji tereni, sala i bazen hotela Grand bili su idealna kombinacija za košarkaški kamp.

Dokazani srpski trener, LJubomir Vidačić, od ove godine imenovan je na mesto direktora kampa, čiji su deo bili i jedan Vasilije Micić, Žarko Čabarkapa, Blagota Sekulić, kao i Deni Avdija, u ovom momentu možda i najperspektivniji evropski igrač.

Prednost kampa bilo je i prisustvo reprezentativaca Srbije koji su na Kopaoniku obavili bazični deo priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini. Miroslav Raduljica i saigrači dokazali su svojim posetama i pokaznim treninzima da imaju osećaj za budućnost košarke.

Iskreno su razgovarali o svojim iskustvima i vizijama, te oduševili kampere spontanošću.

– Lično mi je bio izazov da kamp održi visok nivo i da poverenje prijatelja opravdam. Milan Opačić je napravio vrhunsku organizaciju i to je olakšalo rad. Sekretari, doktor i treneri su vrhunski poznavaoci svog zanata i sve je funkcionisalo sjajno. Trudio sam se da unesem neka lična iskustva jer sam ovde bio kao demonstrator i trener. Susreo sam se novim detaljima u organizaciji i naučio mnogo. Zadovoljan sam kako je sve prošlo – sumirao je utiske LJuba LJubačić na kraju prve sezone u kojoj je bio direktor kampa velike tradicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari