Mirković o odlasku iz Partizana: Moj manir i moje vaspitanje 1Foto: STARSPORT

Trener Partizana Zoran Bata Mirković uputio je javnosti otvoreno pismo u kome je objasnio razloge svog iznenadnog odlaska iz kluba.

Mirković je naveo da je odlučio da se obrati otvorenim pismom kako bi „otklonio svaku sumnju ili bilo kakvu neizvesnost oko njegove odluke i statusa u Partizanu“.

– Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera. Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro – i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj… Tako bi bilo lakše Partizanu – istakao je Mirković u svom pismu.

Bivši trener Partizana dodao je i da je rastanak „možda mogao da bude drugačiji“, ali da zato moli sve navijače da „prihvate njegovu odluku“.

– Ovo je konačna odluka čoveka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju. I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razume. Želim im svu sreću u nastavku karijera. Vreme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere – objasnio je Mirković i zaključio da bi „bio najsrećniji čovek na svetu ukoliko bi ovaj njegov čin bio prekretnica ka novim odlukama i novim ljudima u Partizanu“.

Ostavka jednog člana uprave

Član Upravnog odbora Partizana Goran Skorobać odlučio je juče da podnese ostavku. Skorobać je inače suvlasnik klinike za plastičnu hirurgiju, a široj javnosti je postao poznat prošle godine kada su ga fotoreporteri u trening centru „Zemunelo“ slikali kako dolazi u automobilu marke „Aston Martin“, za koji se procenjuje da vredi oko 300.000 evra. Član uprave Partizana bio je od 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari