Moje je da igram i da se zabavim 1Foto: STARSPORT

Prošle nedelje je Filipo Falko razmenio potpise sa Crvenom zvezdom i prvim treninzima sa ekipom u Turskoj započeo ugovor s rokom trajanja do leta 2023. godine, a danas je četvrti fudbaler crveno-belih sa obeštećenjem plaćenim milion i više evra predstavljen medijima u Srbiji.

– Što se tiče moje kondicije, ja sam sve vreme trenirao. Nisam igrao utakmice, ali sam fizički spreman. Nadam se da ću brzo ući u ritam. Nije moje da kažem koja je moja vrednost, već da dobro igram i da se dobro zabavim. Ozbiljan sam čovek, profesionalac i volim svoj mir – izjavio je na zvaničnoj promociji nekadašnji član mlade selekcije Italije, s malom minutažom u Lećeu i svega dva data gola u dosadašnjem toku Serije B.

Vreme će pokazati da li su u pravu sportski direktor srpskog prvaka Mitar Mrkela, njegova stručna logistička podrška sa Apenina i Zvezdin trener Dejan Stanković, kada su insistirali na dovođenju pomenutog konkurenta rovitom Aleksandru Kataiju na najofanzivnijoj i najkreativnijoj poziciji u manevru, ili ga je strateg doskorašnjeg Falkovog tima zaobilazio još zbog nečeg osim zbog njegove želje da promeni sredinu.

Jedno je sigurno a to je radoznalost zvezdaša, ali i cele fudbalske javnosti u našoj zemlji, da se na delu uvere koliko zna i može 29-godišnjak, koji se celu karijeru proveo u domovini, gde je nastupao još za Bolonju, Peruđu, Benevento, Ređinu, Peskaru..

– Znam da ljudi u Srbiji mnogo očekuju od mene, ali to mi nije opterećenje. Mnogo toga sam uložio u karijeru, radio sam na sebi. Za mene je fudbal zabava. Nadam se da će se navijači biti zadovoljni kada me vide na terenu – samouveren je Zvezdin zimski kapitalac, čija sloboda klub sa „Rajka Mitića“ košta milion evra (u tri rate), a možda će i 300.000 preko toga, u slučaju ulaska u Ligu šampiona ovog leta.

Ričmond Boaći (u drugom mandatu), Radživ Van La Para i Mateo Garsija nisu vredeli ogromnog novca, na Falku je da opravda (za naše prilike) velike pare.

Na nekom od mesta iza napadača, možda već protiv Milana u dvomeču 1/16 finala Lige Evrope.

Lazar Marković: Titula na pola sezone

Iako sa devet bodova zaostatka u ligi kakva je naša bilo koji klub teško može da doskoči liderskoj Crvenoj zvezdi, u Partizanu su ljuti što su ih javnost i mediji već otpisali iz borbe za titulu. Lazar Marković je glasno izrazio nezadovoljstvo.

„Čitamo u svim medijima kako nas već svrstavaju u Ligu konferencija i kako večiti rival, i da se igra još sto kola, ne može da izgubi prvo mesto. Što automatski znači da nam neko već na startu drugog dela sezone osporava borbu za titulu. Ako nam to neko kaže četiri meseca pre kraja sezone, s pravom se pitamo koju poruku nam šalje i da bi trebalo da okačimo kopačke o klin ili prihvatimo da titulu ne možemo da uzmemo“, glasi najvažniji deo pisane izjave krilnog veziste crno-belih dostavljene novinarima, uz dodatak „Ne znamo da li ćemo uspeti, ali znamo da ćemo se boriti do poslednjeg dana“.

S tim što se o verovatnom nastupu „parnog valjka“ u novom, trećem po kvalitetu, takmičenju UEFA prvi i to podrobno bavio sam Partizan, na klupskom zvaničnom Jutjub kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari