Molbe američkih senatora nisu urodile plodom: Đoković se povukao sa mastersa u Majamiju 1EPA-EFE/JASON SZENES

Prvi reket sveta neće učestovati ni na drugom turniru serije 1.000 na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Mada je bilo jasno da nema skoro nikakve šanse da zaobiđe antikovid pravila SAD i posle propuštanja aktuelnog mastersa u Indijan Velsu igra mečeve u Majamiju, Novak Đoković i njegov tim nisu gubili nadu.

Međutim, večeras je postalo jasno da američka administracija nije prihvatila javne apele i molbe pojedinih tamošnjih senatora i domaćih kolega srpskog tenisera, odnosno izdala mu neophodno medicinsko izuzeće.

Nije prošla ni ideja da zaobiđe avionski saobraćaj i, kao stranac svojevoljno nevakcinisan protiv korona virusa, brodom uđe u zemlju u kojoj je često osvajao razne titule. Samo u Majamiju čak šest puta u karijeri.

Obzirom da je objavljeno da se povukao sa predstojećeg turnira nema više dileme oko toga da, posle eliminacije u Dubaiju, sezonu neće nastaviti u SAD nego na aprilskom mastersu u Monte Karlu i to kao prvi nosilac.

Od početka 2023. godine trijumfovao je na manjem takmičenju u Adelejdu i na Australijan opetu, što mu je donelo izjednačenje sa Rafaelom Nadalom u broju uzetih grend slemova (22).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari