Drugi žale zbog Đokovićevog izostanka sa mastersa u SAD, a Vilander kaže "sreća u nesreći" 1EPA-EFE/ATIENZA

Nekadašnji teniser i najredovniji kritičar prvog reketa sveta vidi širi kontekst Novakovog neodlaska u Sjedinjene Američke Države.

Zbog zabrane ulaska u SAD strancima nevakcinisanim protiv korona virusa (avionskim putem), osvajač 22 grend slem titule propušta tekući turnir serije 1.000 u Indijan Velsu.

Za učešće na takmičenju iste ATP jačine u Majamiju, ubrzo posle toga, postoje neke sitne šanse, ali Mats Vilander smatra da bi bilo bolje da Srbin uopšte ne kreće na dalek put.

„Đoković će biti svež za sezonu na šljaci, za Rolan Garos. On je broj jedan na ATP listi. Već je oborio sve rekorde kao prvoplasirani na čelu liste najboljih tenisera sveta.

Kakva je razlika ako osvoji još jedan Indijan Vels ili Majami?“, glasno je postavio pitanje nekada odlični „reketaš“ iz Švedske, za kog u mnogi u Srbiji veruju da nekada previše kritikuje Đokovića.

„Đokoviću nije potrebno samopouzdanje da bi se vratio u krug šampiona i ponovo počeo da pobeđuje. Verujem da će mu pauza pomoći da se odmori i osvoji kalendarski grend slem.

Đoković je već osvojio Australijan open. On mora da trijumfuje na Rolan Garosu, jer mislim da mu je možda ovo poslednja šansa da osvoji kalendarski grend slem“, dodao je TV komentator.

Vilander očekuje da Novak do kraja karijere bude fokusiran na grend slem trku sa Rafaelom Nadalom, jer samo on i Španac imaju po 22 takva trofeja u istoriji „belog sporta“.

„Što manje igra tenis, bolje je za njega, jer može da osvaja velike turnire. Mislim da je ovo savršena situacija za porodičnog čoveka, kao što je Đoković. Ima priliku da trenira kod kuće, večera sa porodicom, provodi vreme sa dragim ljudima“, istakao je Vilander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari