"Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš": Guverner Majamija smislio plan B za ulazak Đokovića u SAD 1EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Ron de Santis ne odustaje od dovođenja najboljeg tenisera sveta svih vremena na Masters u gradu koji vodi.

Organizatori turnira serije 1.000 u Indijan Velsu založili su se za Novaka Đokovića, ali američka administracija nije prihvatila njihov zahtev za izdavanje medicinskog izuzeća Novaku Đokoviću.

Osvajač 22 grend slema morao je da otkaže učešće na turniru, koji danas počinje, ali guverner Majamija smatra da još postoji šansa za dolazak Srbina na drugi Masters (22. mart – 2. april).

Uprkos tome što još nije sprovedeno najavljeno ukidanje zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države strancima nevakcinisam protiv korona virusa, kao što je slučaj s prvim reketom sveta.

Prema saznanjima Njuzvika, Ron de Santis pisao je predsedniku zemlje, Džou Bajdenu, objašnjavajući mu da Đoković  „ne predstavlja nikakvu pretnju po zdravlje ili bezbednost nacije“.

„Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu“, napisao je guverner Floride, citirajući Bajdenov govor u kom je rekao da je zabranjeno da nevakcinisani strani državljani ulaze u državu avionom.

Pomenuti političar zato predlaže drugu vrstu Novakovog putovanja do Majamija, gde bi imao priliku da se bori za treću titulu ove sezone, posle trijumfa u finalima turnira u Adelejdu i grend slema u Melburnu.

„Američka teniska legenda Džon Mekinro je nedavno rekao da je ovakva zabrana apsurdna i bio je potpuno u pravu“, podsetio je De Santis, dok je Njuzvik citirao guvernerovu raniju izjavu na istu temu.

„Pogledate neka od ovi pravila koja su nametnuta pre nekoliko godina i ona su još na snazi Ne daju Đokoviću da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra US Open zbog vakcine! Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš.

Tako je bizarno, tako glupo što ovo rade, imaju bizarne odluke u ovoj i drugim državama. Dozvoljavate ljudima da uđu u državu bez vakcine, a njemu ne date da se takmiči“, rekao je pre nekoliko meseci Santis.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari