Moto GP: Spektakularna pobeda Dovicioza u Kataru 1Foto: EPA-EFE/ NOUSHAD THEKKAYIL

Italijanski vozač Andrea Doviciozo na spektakularan način je došao do pobede na prvoj trci u novoj sezoni, pošto je na VN Katara bio brži od drugoplasiranog Marka Markeza za 23 hiljaditinke!

Treći je kroz cilj prošao Kal Kračlou, dok je četvrti bio vozač Suzukija Aleks Rins.

Na „otvaranju“ sezone gledali smo fantastičnu trku koja će se još dugo prepričavati.

Brojna obilaženja, sjajne vožnje pilota Suzukija Aleksa Rinska i Žoana Mira, dobru vožnju Danila Petrućija koji je debitovao u Dukatiju i povratak Valentina Rosija sa 14. startne pozicije na peto mesto, uz standardno dobre Marka Markeza i Andree Dovicioza na kraju su nešto što će se prepričavati narednih nedelja.

Pravu „žurku“ u Kataru su priredili vozači Suzikija koji su čitave trke bili u borbi za podijum, a sam Aleks Rins i za pobedu, no jedna greška mladog Španca je koštala na kraju i trećeg mesta, ali je potpuno neverovatno kakav su napredak ostvarili u ekipi Suzukija između dve sezone.

Brzinu u krivinama su imali i krajem prošle sezone, ali sada japanski proizvođač ne zaostaje za konkurencijom ni na startnom ciljnom pravcu, pa nema sumnje da će biti pravo zadovoljstvo pratiti ovaj tim čitave godine, tim pre što za njega voze izuzetno talentovani Rins i Mir.

Andrea Doviciozo je praktičnu čitavu trku proveo na prvom mestu, njemu je „za vratom“ bio Mark Markez, ali je u nekoliko navrata upravo Rins razdvajao najveće kandidate za titulu i ove sezone.

Ipak, iskustvo i kvalitet su presudili u korist aktuelnog šampiona, pa se na tri kruga odvojio od Rinsa i Kračla, no sama borba za pobedu između Markeza i Dovicioza je praktično vratila „u život“ njihove rivale kojima su ponestali krugovi i da možda večeras i slave.

U poslednjem krugu Doviciozo je „za točak“ bio ispred Markeza, a baš sa tom prednošću je ušao u poslednju krivinu, te i nekako uspeo da sačuva tu prednost i pobedom „otvori“ novu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari