Mozzart "Koš za sreću" obezbedio novi dom porodici Stojićević 1Foto: Promo/Mozzart

Pune tribine terena na Kalemegdanu, veliki broj sportista i javnih ličnosti okupljenih u zajedničkoj misiji pomoći porodici Stojićević iz Pećinaca uspešno je ispunjena u okviru humanitarne utakmice Mozzart Koš za sreću.

Iako podeljeni u dve ekipe, timovi zelenih i ljubičastih, u krajnjem skoru imali su 267 koševa, a zahvaljujući donaciji regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću na račun Stojićevića biće uplaćeno 12.000 evra.

U osmoj dobrotvornoj utakmici, prvi put organizovanoj kao Mozzart Koš za sreću, srce na terenu ostavila je košarkašica Višnja Stefanović i u ljutoj borbi postigla čak 53 poena.

„Bila je ovo jedna uzbudljiva utakmica, i moglo bi se reći sa i te kako takmičarskim duhom, jer smo se trudili da se svaki napad završi uspešno, bez obzira na ekipe. Pre svega veliko hvala kompaniji Mozzart koja je podržala turnir i što smo uspeli svi zajedno da pomognemo porodici Stojićević“ istakla je Višnja Stefanović, koja je na kraju večeri proglašena za MVP utakmice.

Mozzart "Koš za sreću" obezbedio novi dom porodici Stojićević 2
Foto: Promo/Mozzart

Mozzart Koš za sreću organizovan je uz posredstvo Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ sa kojom Koš za sreću uspešno sarađuje i sve donacije realizuje još od 2016. godine. Za bolju budućnost Bojana (11), Milana (14), Marka (15), Kristijana (17), njihove majke Svetlane i deke Radovana borio se i bivši maneken Vladimir Vuksanović koji je uz ovaj humanitarni turnir od samog osnivanja.

Mozzart "Koš za sreću" obezbedio novi dom porodici Stojićević 3
Foto: Promo/Mozzart

„Smatram da je jako važno što se kompanija Mozzart pridružila akciji Koš za sreću jer potrebno je da jedno takvo ime stoji iza ove organizacije kao podrška koje do sada nije bilo. Ja sam uz ovu akciju dugi niz godina, ovo je osmi put da se odazivam i učestvujem. Uvek je to divan povod kada se okupimo sa ciljem da pomognemo onima kojima je to potrebno. A naš cilj je ovog puta ispunjen“ rekao je Vladimir Vuksanović.

Mozzart "Koš za sreću" obezbedio novi dom porodici Stojićević 4
Foto: Promo/Mozzart

Deo pobedničke ekipe zelenih koja je postigla sjajnih 154 poena bili su i glumac Miodrag Dragičević, košarkaši Nikola Mišković, Ivan Paunić, Branko Lazić, reperi Boško Ćirković Skabo i Nikola Jelić Mikri, odbojkašica Tijana Milojević….

„Kompanija Mozzart već dugi niz godina pokazuje da je vodeća kompanija što se tiče donacija i humanitarnih akcija. Ja sam bio u prilici da u okviru akcije koju sprovode Sto terena za jednu igru kao bivši reprezentativac dobijem teren sa svojim imenom i prezimenom. To je velika čast i zadovoljstvo kada znate da ima neko ko misli i o reprezentativcima, ugroženim porodicama, mališanima što je velika stvar za našu zemlju„ dodao je košarkaš Ivan Paunić.

Mozzart "Koš za sreću" obezbedio novi dom porodici Stojićević 5
Foto: Promo/Mozzart

Iako se nedavno vratio iz daleke Dominikane, učesnik i pobednik Survivora Stefan Nevistiić nije krio oduševljenje što je bio deo turnira Mozzart Koš za sreću i što je svojom spretnošču uspeo da pomogne da ekipa ljubičastih postigne što više koševa.

 

„Ovo je prvi put da učestvujem na ovako jednom turniru, ispostavilo se da sam mnogo više trčao nego što sam koševa dao. Na kraju ostaje samo utisak da je bilo prelepo igrati i na neki način pomoći“ rekao je  Stefan Nevestić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari