Mundijal: Srbija sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom 1Foto: EPA-EFE/ SERGEI CHIRIKOV

Fudbaleri Srbije igraće u grupi E na Svetskom prvenstvu koje će se naredne godine održati u Rusiji od 14. juna do 15. jula, a protivnici će joj biti Brazil, Švajcarska i Kostarika, odlučeno je žrebom.

Prvi meč će „Orlovi“ odigrati u Samari 17. juna u 14 časova, a protivnik će im biti reprezentacija Kostarike.

Naredni rival će im biti selekcija Švajcarske dok će grupnu fazu zaključiti u Moskvi u duelu protiv Brazila, koji je petostruki šampion sveta i jedan od glavnih favorita narednog leta.

Grupa sama po sebi nije nemoguća misija za prolazak u nokaut fazu, mada će Tadić, Kostić i drugovi morati da se dobro oznoje ukoliko žele da prođu u osminu finala, jer će im glavni konkurenti biti izuzetno kvalitetne ekipe koje na velikim takmičenjima umeju da igraju na rezultat.

Brazil predvođen Nejmarom, Tijago Silvom i ostalim zvezdama sigurno će biti favorit E grupe i želeće Titeovi izabranici da sa tri „upisane“ pobede prođu u osminu finala, dok preostale tri ekipe imaju podjednake šanse da prođu dalje.

Od ostalih grupa treba izdvojiti onu u kojoj se nalaze Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja ili ona u kojoj će igrati Argentina, Island, Hrvatska i Nigerija.

Grupa A: Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj

Grupa B: Portugal, Španija, Maroko, Iran

Grupa C: Francuska, Australija, Peru, Danska

Grupa D: Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Grupa E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija

Grupa F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja

Grupa G: Belgija, Panama, Tunis, Engleska

Grupa H: Poljska, Senegal, Kolumbija, Japan