Bogdanović samokritičan: Najgluplje sam odigrao ovaj meč (VIDEO) 1foto:FIBA basketball

Iako je bio najefikasniji, kapiten Srbije bio je među najodgovornijima za poraz od Italije na startu druge faze Mundobasketa (76:78).

Srbija je ponovo od Italije doživela bolno prizemljenje. Četvrti put uzastopno Azuri su bili bolji od „orlova“. Zbog poraza na startu druge faze, Srbija će u nedelju morati da dobije Dominikanu sa pet i više razlike kako bi se uopšte našla u četvrtfinalu Mundobasketa.

Bogdan Bogdanović je sa 18 poena bio najefikasniji pojedinac u redovima Srbije ali je, suštinski, odigrao slab meč. Neretko se ispucavao u šutu za tri, iako apsolutno ništa nije mogao da pogodi tokom meča (1/13 sa distance).

Usporavao je protok lopte, pokušavao da u izolacijama napravi razliku, ali umesto da se osloni na prodor, bespotrebno je forsirao šut sa distance, neretko iz potpuno neizgrađenih pozicija i sa nekih sedam metara od koša.

Istovremeno, imao je puno defanzivnih problema, najčešće u odbrani na Simoneu Fontekiju koji je sa 30 poena naterao Srbiju na kapitulaciju.

– Ne znam, bezveze. Ja sam najgluplje odigrao ovu utakmicu. Previše sam šutirao za tri, a nisu mogli da brane prodor. Šta da radim, izgubio sam glavu u trećoj četvrtini. Oni su to iskoristili, pali smo posle velike prednosti. Dobili su nas na iskustvo – samokritičan je bio Bogdanović posle utakmice.

Prosta računica pokazuje da u nedelju Dominikanska Republika mora pasti. U pitanju je reprezentacija koja je u prvoj fazi dobila Italiju i bez prolaza prošla u narednu rundu takmičenja.

– Nismo ispali… Moramo da dobijemo Dominikanu. Šta da kažem…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari