Ognjen Dobrić: Nismo bili dovoljno pametni, oni znaju kako će sa nama (VIDEO) 1foto:FIBA basketball

Porazom od Italije u poslednjim sekundama utakmice (76:78) košarkaši Srbije igraće protiv Dominikanske Republike za prolaz u četvrtfinale Mundobasketa.

Imalo su izabranici Svetislava Pešića plus 16 sredinom treće deonice, međutim od izlaska NIkole Milutinova Italijani su napravili seriju 17:2 i to za neka tri minuta.

Ognjen Dobrić je sa 15 poena bio drugi najefikasniji igrač u sastavu Srbije, ali se kao i većina utopio u napadačko sivilu, pogotovo u četvrtoj deonici.

– Imali smo veliku prednost, ali smo je brzo izgubili greškama u odbrani i napadu. Oni su to iskoristili. Nismo bili dovoljno pametni da zadržimo tu razliku. Šta je – tu je. Za dva dana je utakmica protiv Dominikanske Republike, najbitnija u ovom delu turnira. Sa tom pobedom možemo do prvog mesta u grupi, što je trenutno najbitnije. Moramo ovo što pre da zaboravimo.

Jasno je i doskorašnjem članu Crvene zvezde da je treća deonica bila krucijalna u kojoj su „orlovi“ ispustili plus 16.

– U tom trenutku smo imali momentum. Iskoristili smo ga, ali počele su greške u napadu i odbrani. Znaju sa nama, očigledno. Brzo istope razliku i odvedu utakmicu na njihovu stranu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari