Igor Rakočević o teškoj borbi koju vodi Boriša Simanić: Uklonili mu bubreg, a vi ne cenite 1foto:Pedja Milosavljevic

Boriša Simanić prolazi kroz veoma težak životni period nakon što je na Mundobasketu doživeo jak udarac u predelu levog bubrega.

 

Na meču sa Južnim Sudanom, košarkaš španske Saragose doživeo je jak udarac u predelu levog bubrega. Činilo se da ništa kompleksnije neće proizvesti bol koju je Simanić osećao, međutim tokom noći situacija se zakomplikovala u meri da je morao da bude hitno operisan.

Nadali su se svi u reprezentaciji Srbije da će se 25-godišnji košarkaš oporaviti u skladu sa očekivanjima nadležnih dokotora u Manili, međutim, nakon operacije bubreg Boriše Simanića je bio takav da je srpski košarkaš 3. septembra ponovo operisan usled čega mu je on i izvađen.

Reprezentativac Srbije je i dalje u bolnici u Manili. Njegovi saigrači su svo vreme uz njega i neretko javno poručuju da svaku pobedu posvećuju njegovom ozdravljenju.

Poruke podrške Simanić dobija sa brojnih adresa, od svog kluba Saragose, pa sve do nekaradšnji reprezentativaca naše zemlje, poput Igora Rakočevića.

– Boriši Simaniću na Svetskom prvenstvu uklonjen bubreg zbog postoperativne komplikacije. Za sve one koji ne cene (ili čak i vređaju) kad profesionalni sportista da celo svoje leto za pripreme, ne provede vreme sa porodicom, rizikuje zdravlje, rizikuje da izgubi ugovor i izvor zarade od koje živi cela njegova porodica… I ovo može da se desi – napisao je Igor Rakočević na svom Tviteru i potom dodao: „KSS i država da reaguju i učine sve što mogu da Boriši pomognu i olakšaju mu ovu nesreću koja ga je zadesila. Drži se Boriša.“

Nuni Omot, reprezentativac Južnog Sudana, izuzetno jako je udario Simanića u predelu bubrega i to u periodu utakmice kada je meč već bio odavno rešen. On se kasnije oglasio i izvinio se srpskom igraču.

– Čuo sam da je završio u bolnici, izvinjavam mu se se, nisam hteo da da to uradi, kamoli da to bude prljav potez. Nadam se da će se brzo oporaviti, molim se za njega, nisam prljav igrač i nikad nisam bio. Iz dubine srca mu se izvinjavam – poručio je reprezentativac Južnog Sudana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari