Inspektor Blaža se uzda u sreću, Bajaga očekuje dobar plasman: Šta kažu poznati o šansama "orlova" na Mundobasketu? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako u sastavu košarkaške reprezentacije Srbije nema zvučnih imena, ovaj tim Srbije može sa svima da igra, pokazale su kvalifikacione utakmice na domaćem terenu.

A da momci imaju potencijal slažu se i sagovornici Danasa, koje smo pitali kakav rezultat očekuju od reprezentacije na Mundobasketu.

Ipak, kakav će krajnji plasman na svetskom takmičenju biti zavisi i od rasporeda, smatra veliki zaljubljenik u košarku i poznati muzičar Igor Blažević Blaža.

Inspektor Blaža se uzda u sreću, Bajaga očekuje dobar plasman: Šta kažu poznati o šansama "orlova" na Mundobasketu? 2
FOTO Stanislav Milojković Danas

„Mislim da je reprezentacija ove godine u idealnoj poziciji, zato što niko od nas koji godinama pratimo košarku nema velika očekivanja. Na prošlom takmičenju, kada je učestvovao Jokić, opterećenje je bilo strašno jer je samo zlato dolazilo u obzir. Pošto sad nema igrača važnih za ovu selekciju, nisu prisutni, a bez njih teško da možemo dostići najveće visine, više nema pritiska a to nekada ume da olakša put do medalje“, kaže Blaža.

Sličnog mišljenja je i naš proslavljeni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, koji će navijati za „momke koji stvarno vole da igraju“.

Inspektor Blaža se uzda u sreću, Bajaga očekuje dobar plasman: Šta kažu poznati o šansama "orlova" na Mundobasketu? 3
Foto: Nebojša Babić

„Znam da je bilo otkazivanja i svega ali mislim da ovi momci koji su otišli, da oni stvarno vole da igraju, nisu bili loši u prethodnom periodu i ja im želim sve najbolje. Nadam se dobrom plasmanu, ne treba da ih sad ograničavamo sa tim da li će biti neka medalja ili neće. Važno da se bore dobro i da igraju kao i uvek za reprezentaciju, to će biti dovoljno“, kaže Bajaga.

Igor Blažević dodaje da će učešće na Mundobasketu otkriti potencijal reprezentacije a možda i nekog novog igrača.

„Sa ovom selekcijom, koju je Pešić solidno uigrao za prvenstvo, sve što se desi je plus. Ako se pojavi neki novi mladi igrač, kao ovaj Jović koji će biti jedan od najvažnijih igrača, to je već jedan veliki plus. Ključno će biti sa kim ćemo se sastajati, posle ove grupe za koju sam siguran da prolazimo. Možda bude sreće, pa raspored bude u našu korist i onda, samo nebo je granica“, objašnjava Blaža.

Inspektor Blaža se uzda u sreću, Bajaga očekuje dobar plasman: Šta kažu poznati o šansama "orlova" na Mundobasketu? 4
Foto: Goran Srdanov

Novinar Zoran Kesić, iako kaže da ne prati pomno sva dešavanja u košarci, ipak želi momcima da dobro odigraju.

„Obično se mnogo očekuje od košarke, velike su ambicije jer preovladava mišljenje da smo zemlja košarke, što donekle i jeste, voli se košarka kod nas. Ovaj tim je ispraćen bez velikih ambicija, što je možda dobro, neka momci odigraju u takvom sastavu u kakvom jesu, pa nas možda prijatno iznenade“, navodi Zoran Kesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari