Murinjo ne mari za medalje 1Foto:Georgi Licovski/Epa

Real Madrid stavio je tačku na sezonu 2016/2017. osvajanjem druge uzastopne titule u Superkupu, koja je došla nakon osvajanja Lige šampiona, takođe drugu godinu zaredom. Madriđani su do novog trofeja, ukupno petog u ovom takmičenju, došli pobedivši Mančester junajted (2:1), u Skoplju, u utakmici u kojoj je debitovao srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Za Žozea Murinja, koji je svoju medalju poklonio jednom od mlađih navijača, bio je ovo treći poraz u Superkupu, ali Portugalac nije bio previše uzrujan posle meča, rekavši da je utakmica bila tesna i da je lako mogla da ode u produžetke.

– Dobro smo odigrali. Izgubili smo 2:1 što pokazuje da je meč bio tesan i jedan od golova dat je iz ofsajda (pogodak koji postigao Kazemiro u 24. minutu). Da je bilo video-tehnologije, bilo bi 1:1 i imali bismo produžetke. Oni su dominirali polovinom prvog poluvremena, mi smo dominirali polovinom drugog. Igrali smo protiv tima koji ima fantastične igrače i borili smo se do kraja. Moji momci imaju razloga da budu razočarani ali i optimistični i ponosni i sada čekamo nedelju (utakmicu protiv Vesthema u PL) – kazao je Murinjo.

Portugalac se osvrnuo i na igru srpskog fudbalera Nemanje Matića koji je bio veoma zaslužan za jedini gol Mančester junajteda, pošto je posle njegovog šuta i odbijanja lopte, Lukaku savladao Navasa.

– Odigrao je veoma dobro. U momentu kada su oni dosta dobro igrali bilo je teško za nas na sredini terena. Ali u našim dobrim momentima, Matić je igrao veoma dobro, pogotovo u drugom poluvremenu kada je bio ono što želimo od njega – rekao je Murinjo.

Na drugoj strani za Realovog trenera Zinedina Zidana osvajanje trofeja postala je gotovo rutina pa je posle meča kazao da su njegovi fudbaleri odigrali savršen meč.

– Imamo mnogo talentovanih igrača koji naporno rade i možemo da osvojimo mnogo stvari sa igračima koji su gladni pobeda. Meč je bio skoro savršen, malo smo se mučili u drugom poluvremenu, ali je to sve normalno – rekao je Zidan.

 Matić: Cilj osvajanje Premijer lige

Nemanja Matić, kao i Žoze Murinjo, misli da je njegova ekipa pružila dobru partiju u Skoplju. „Mislim da smo učinili sve da ne izgubimo. Igrali smo protiv veoma dobre ekipe, iskusne, koja zna kako se igraju ovakve utakmice. Naravno da nismo srećni što smo izgubili, ali smo sve učinili da se to ne dogodi. Imali smo šansu da izjednačimo, Markos je imao dobru šansu, ali to je fudbal. Sada moramo dobro da se odmorimo jer u nedelju imamo važnu utakmicu protiv Vest Hema. Kao što znate naš cilj je da osvojimo Premijer ligu“, rekao je Nemanja Matić posle meča u Skoplju.

Bejl ostaje u Realu’]

Žoze Murinjo nije prethodnih dana krio da bi želeo da vidi Gereta Bejla u Mančester junajtedu, međutim Portugalac je nakon sinoćne utakmice rekao da se tako nešto neće desiti u skorije vreme.“Očito klub ga želi i on želi da ostane u klubu tako da je igra završena i pre nego što je počela – svi znaju da će ostati“, kazao je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari