Na ispitu karijere: Mladi Dejan Trifković sudi večiti derbi 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Večiti derbi koji će za fudbalere Crvene zvezde biti više stvar prestiža, dok Partizanu gori pod nogama, poveren je mladom beogradskom sudiji. Meč je zakazan za sredu od 18.30 na stadionu u Humskoj.

Nakon što su izgubili od Čukaričkog na startu plej-ofa Superlige, fudbalerima Partizana naredni večiti derbi mngo je rezultatski bitniji u odnosu na kolege u dresovima Crvene zvezde.

Crveno-beli su protiv TSC-a, šest kola pre kraja sezone, potvrdili šestu uzastopnu, a ukupno 34. titulu u domaćem prvenstvu.

U skladu sa tim, relaksiranije će pristupiti meču sa Partizanom, koji je na programu u sredu od 18.30.

Biće to 170. večiti derbi koji će se u Humskoj organizovati bez prisustva navijača, zbog suspenzije koju je dobio Partizan, a nakon divljanja njegovih navijača na Banovom brdu, u poslednjem kolu prvog dela domaćeg prvenstva.

Duel Partizana i Crvene zvezde, u datim okolnostima, Sudijska organizacija poverilka je mladom Dejanu Trfkoviću, sudiji iz Beograda.

Trifkoviću će duel u sredu biti prvi u sudijskoj karijeri u kojem će biti glavni sprovoditelj kriterijuma i pravila na večitom derbiju.

Njegovi pomoćnici biće Svetozar Živin i Goran Beljin. Za četvrtog arbitra je određen Marko Ivković, dok je posmatrač suđenja Dejan Dimitrijević. U VAR sobi biće Pavle Tomić i Milovan Ristić.

Ovo će biti treći ovosezonski večiti derbi. U prvom meču u sezoni, odigranom u avgustu prošle godine na stadionu Partizana, bilo je 1:1, a Crvena zvezda je početkom marta na svom terenu slavila sa 1:0.

Partizanu gori pod nogama, s obzirom na to da na šest kola do kraja sezone zaostaje za drugoplasiranim Čukaričkim osam bodova, a pritom bi belo-crni bili u potencijalnoj prednosti i ukoliko bi se na kraju dve ekipe bodovno poravnale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari