Na korak od fajnal-siksa 1Foto: Fonet/Arhivska fotografija

Nakon tri pobede u Teheranu u okviru Svetske lige odbojkaši Srbije zauzimaju drugo mesto na tabeli iza Francuske u Prvoj diviziji.

Izabranike Nikole Grbića očekuju još mečevi u Kordobi proti Argentine, Bugarske i Brazila tokom predstojećeg vikenda a selektor srpskog tima veoma je zadovoljan igrom svojih odbojkaša, ističući da je teret celog turnira iznela „maltene“ jedna šestorka. Srbiju je do sada porazila samo Belgija u Novom Sadu, nakon čega su Podraščanin i saigrači odigrali četiri besprekorne utakmice olakšavši sebi put među šest najboljih timova.

– Sledi dug put u Argentinu. Takav je sistem takmičenja, ne smemo da razmišljamo o tome jer to može da nam bude izgovor za eventualni neuspeh. Naša koncentracija i razmišljanje je na narednog protivnika, a to je Argentina i samo o tome treba da razmišljamo – rekao je Grbić.

Reprezentativac Srećko Lisinac kazao je da je srpskom timu potrebna još jedna pobeda da se plasira na fajnal-siks.

– Ostvarili smo petu pobedu, imamo još tri utakmice do kraja regularnog dela. Mislim da smo napravili dobar put do ‘fajnal-siksa’, još jedna pobeda i da se plasiramo na završni turnir. I ako se plasiramo, ići ćemo na sve tri pobede – kazao je Lisinac.

Srbija je u Teheranu pobedila Iran, Argentinu i Belgiju, a jedino je domaćin uspeo da osvoji jedan set protiv srpskog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari