Na Paraolimpijadi u Tokiju troje Zrenjaninaca 1Foto: Grad Zrenjanin

Na Paraolimpijadi u Tokiju Zrenjanin će predstavljati troje sportista i njihovi treneri, svi članovi Udruženja paraplegičara Banata.

Jedan od njih je uspešni stonoteniser Goran Perlić, član stonoteniskog kluba za osobe sa inveliditetom K2 iz Zrenjanina.

Perlić je osvajač brojnih medalja, na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Sa evropskih prvenstava doneo je tri medalje a 2016. godine učestvovao je i na Paraolimpijskim igama Riju.

-Sam plasman na paraolimpijadu već je sam po sebi uspeh. Videćemo kako će dalje biti, s obzirom da zbog epidemije korona virusa nije bilo turnira. Neće biti samo izazov za naše takmičare, već i druge ekipe. Nije bilo međunarodnih turnira, tako da kada se napravi pauza od godinu i više dana, veliki je problem vratiti se u igru. A ovo nije obično takmičenje već najveća smotra sportista iz celog sveta – izjavio je Goran Perlić.

Na Paraolimpijadi u Tokiju braniće titulu i strelac Laslo Šuranji iz Novog Bečeja, osvajač zlatne i bronzane medalje u streljaštvu na Paraolimpijskim igrama u Riju.

On je član Streljačkog skluba “Olimp” i član Udruženja paraplegičara Banata.

Kako je najavljeno, treći takmičar iz Zrenjanina trebala bi da bude plivačica Katarina Čordaš. Na prethodnoj Paraolimpijadi 2016. Godine u Riju Zrenjanin je imaočetvoror takmičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari