Na redu je Zrenjanin 1Foto: Starsport

Posle dvodnevnih, blic priprema u beogradskom Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku, najbolji vaterpolisti Srbije će večerašnjom utakmicom petog kola Svetske lige sa Nemačkom nastaviti odbranu jedne u mnoštvu titula (18.00).

U tome će ih ovog puta bodriti građani Zrenjanina i okoline, gde su se Plavi delfini za bodove poslednji put borili na Balkanijadi 1996. godine.

– Drago nam je što ponovo igramo u Zrenjaninu, jer ne idemo često u te krajeve. Siguran sam u sjajnu atmosferu, kao na prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici na istom bazenu, a mi ćemo gledati da se dobrom igrom i pobedom odužimo publici – kaže Branislav Mitrović, golman osvajača poslednje Sl, prvenstva Evrope i sveta, Olimpijskih igara i FINA kupa, s maksimalnim učinkom u ovosezonskim duelima SL protiv Rumunije, Slovačke i večerašnjeg rivala.

Iako bez povređenog kapitena Filipa Filipovića, sa (zbog finala Kupa Italije) naknadno priključenom trojkom Dušan Mandić – Sava Ranđelović – Nemanja Ubović, naš tim je veliki favorit protiv Pancera. Doza opreza, ipak, nije na odmet.

– U Srbiji sam izgubio sam jednu utakmicu i to upravo od Nemačke u Kruševcu pre šest godina. Zbog toga treba da budemo oprezni. Nama je u planu plasman na završni turnir i to bi nam bile pripreme pred krunu sezone – Svetsko prvenstvo u Budimpešti – opominje iskusni Andrija Prlainović.

Da se ne može biti šampion ako se stvari prepuštaju slučaju, čak i kada je razlika u kvalitetu velika, kao u ovom slučaju, podseća i jedini A reprezentativac iz slabe i uboge domaće lige Nikola Jakšić (Partizan).

– Već smo igrali s njima ove sezone u SL i nije bilo lako, iako smo se na kraju odlepili i pobedili. Sada ih čekamo kod kuće i pred punim tribinama, što je motiv više za ozbiljnu i kvalitetnu partiju. Samo tako ćemo obezbediti završni turnir.

Inače, ovim mečom biće nastavljena praksa nastupa van Beograda, u manjim mestima željnih susreta bliske vrste sa (decenijama) najtrofejnijom sportskom selekcijom Srbije, a priliku da na delu uživo vide šampione tokom 2016. godine imali su ljubitelji sporta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari