Nadaju se lepim vestima 1Sejduba Suma (desno) Foto: STARSPORT (arhiva)

Fudbaleri Partizana sve karte morali su da bace na domaći „talon“, pa im subotnje gostovanje Metalcu dođe kao domaći zadatak više u borbi sa predvodnikom superligaškog karavana Crvenom zvezdom.

Ove sezone je psihološki teret i rezultatski pritisak crno-belih veći, jer već tri godine gledaju u leđa komšijama a od trenerske ere Sava Miloševića kaskaju šest koraka za šampionom.

– Nismo u situaciji da razmišljamo o konkurentima. Moramo prvo da popravimo našu igru. Ne razmišljam šta će biti u budućnosti – smatra trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Ovog leta došli su samo štoperi Miki Banjak i Dušan Lalatović (u vreme Miloševića), pri čemu je samo prvi kadar da puno i odmah pomogne u zadnjoj liniji, ali je stigao umoran i imao problema sa povredom, odnosno desni bek Aleksandar Miljković i, juče promovisani, istureni ofanzivac Filip Holander.

– U pitanju je standardni mađarski reprezentativac, direktan i konkretan, sposoban da pokrije više pozicija u napadu. Igra centralnog i (li) drugog špica, kao i po boku. U selekciji Mađarske drži celu levu stranu u sistemu 3-5-2,. Nažalost, neće biti tu još desetak dana, a gledaćemo ga na televiziji u meču Lige nacija između njegove reprezentacije i Srbije… – objašnjava Stanojević, uz nadu da će ga slatkorečiva uprava ispoštovati makar u foto finišu prelaznog roka.

– Nadamo se do poslednjeg dana nekim vestima… Bonus nam je neophodan, ne samo da bismo kapitena Vladimira Stojkovića mogli da vratimo među stative nego da imamo više varijanti i u odbrani i u napadu – nada se trener crno-belih.

Na drugoj strani, Gornjomilanovčani će gledati kako da iskoriste sve te i neke druge probleme favorita iz Beograda, pre svih bivši članovi Partizana među njima – trener Žarko Lazetić, igrači Jovan Vlalukin, Sava Arambašić, Jovan Kokir…

– Oni su raskinuli ugovore, nemaju više veze s Partizanom, prirodno je da pruže maksimum, kao što je prirodno da ne mogu imati veću motivaciju od nas. Nadam se da ćemo biti više motivisani – zaključuje Stanojević, kog muči rovitost prvog centarfora Umara Sadika, ali i moguća prodaja Nigerijca i (li) druge „zlatne koke“ – krilnog veziste Filipa Stevanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari