Nadal o večitim rivalima: Prisniji sam sa Rodžerom, a sa Novakom... 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Španski teniski velikan još jednom progovorio o odnosu sa legendarnim takmacima iz Švajcarske i Srbije.

Sve vreme njihovog dugog i uzvudljivog borbe u troje za teniske rekorde, tokom koje su međusobno „podelili“ čak 63 grend slem titule, međusobni odnosi Rodžera Federera (20), Novaka Đokovića (21) i Rafaela Nadala (22) bili su predmet posmatranja i komentarisanja okoline.

Poslednji među pobrojanima tvrdi da su oni uvek bili dobri, sa puno međusobnog uvažavanja.

„Na kraju, jedna stvar je jasna: Mnogo godina smo proveli zajedno. Činjenica je da je moj odnos sa Rodžerom malo prisniji na ličnom nivou, ali je isto tako tačno da je i sa Novakom uvek bilo sve tečno.

Nekako, nikada nije bilo problema između nas i na to smo ponosni sva trojica“, izjavio je Nadal, posle zadnjeg meča u karijeri Federa, u kom mu je Španac bio dubl partner na Lejver kupu.

Španac je rekao i da ne namerava opet da nastupa na pomenutom egzibicionom takmičenju u ovom izdanju, ali i da je ponosan što je ove nedelje bio deo Tima Evrope.

„Radili smo sve kao tim, ozbiljno smo pristupili takmičenju, želeli smo sve da uradimo na najbolji mogući način. Ovo je možda najjači tim u istoriji, ali svi smo u različitim situacijama. Rodžer i ja nismo baš u top formi, Novak dugo nije igrao, mada je na treninzima izgledao jako dobro, igrao je dobro“, zaključio je Rafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari