Nadal otkazao učešće u Montrealu 1Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN EDITORIAL USE ONLY

Prvo je Novak Đoković odustao od učešća na mastersu u Montrealu, a danas je i Rafael Nadal doneo identičnu odluku.

Đoković je morao da odustane od učešće jer je nevakcinisanim ljudima iz inostranstva zabranjen ulazak u Kanadu, međutim Nadal je morao da se povuče iz zdravstvenih razloga.

„Od mog odmora i kasnijeg povratka treninzima, ovih nedelja je sve prolazilo dobro. Pre četiri dan sam počeo da ponovo treniram i posle treninga, imao sam malu nelagodu koja je bila prisutna i danas“, objavio je Nadal na Tviteru.

„Odlučili smo da ne putujemo u Montreal i da nastavimo sa treninzima bez prisiljavanja. Iskreno se zahvaljujem direktoru turnira Eugenu i celom njegovom timu na razumevanju i podršci koju su mi uvek ukazivali, a ni danas nije bio izuzetak“, naveo je španski as, uz zaključak.

„Nadam se da ću ponovo igrati u Montrealu, turniru koji volim i koji sam osvojio pet puta pred publikom koja me je uvek dočekivala s velikom ljubavlju. Nemam izbora nego da u ovom trenutku budem mudar i razmišljam o zdravlju.“

Nadal želi da potpuno oporavljen dočeka početak US opena koji će startovati 29. avgusta i trajati do 11. septembra. S obzirom na to da šanse Novaka Đokovića nisu velike, da nastupi u Njujorku, Nadal će biti prvi favorit na završnom grend slemu u sezoni.

Španac je osovjio uvodna dva u Melburnu i Parizu, dok je Đoković bio najbolji na ovosezonskom Vimbldonu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari