Mats Vilander: Nadal se neće vratiti 1Foto: EPA-EFE/JONO SEARLE

Mats Vilander smatra da su šanse da ponovo uživamo u tenisu španskog velikana gotovo nepostojeće.

Rafael Nadal je poslednji put zaigrao pred navijačima u Brizbejnu, koji je zapravo bio uvertira ovosezonskog Australijan opena, na kojem, nažalost, nije uspeo da zaigra.

Usledio je period rehabilitacije i priprema za sezonu na šljaci.

Direktor turnira u Monte Karlu bio je ubeđen da će se Rafa pojaviti na prvom mastersu na zemljanoj podlozi, međutim pre nekoliko dana pojavila se vest da će Nadal morati da se zahvali na pozivu zbog problema sa leđima.

Nažalost, sam teniser juče je potvrdio loše slutnje, što je Matsa Vilandera, osmostrukog grend slem šampiona, navelo na razmišljanje da Nadala uopšte više nećemo gledati kao profesionalnog igrača.

– Najbolja stvar kod Nadala je što se zaista trudi i što ima želju da se vrati. Sviđa mi se to što se ne forsira po svaku cenu, nego hoće da se vrati na teren samo ako bude sto odsto spreman. Jer, ako se posle određene tačke ponovo povredi, više neće moći da se vrati. Ali, iskreno, on ove godine puni 38 leta. I mislim da se neće vratiti. Nema šansi – izjavio je Vilander za Eurosport.

Šveđanin je istakao i da Rafa neće na Rolan Garosu zaigrati tek reda radi, već samo ukoliko bi bio apsolutno spreman, što trenutno deluje teško izvodljivo.

– Voleo bih da vidim da Nadal dobije nekoliko mečeva na šljaci pre Rolan Garosa i da se onda pojavi u Parizu. Kad bi makar bio na 80 odsto spremnosti, pa da vidimo šta može protiv ostalih. Voleo bih i da na Rolan Garosu završi karijeru. Naravno, najbolje bi bilo da ne mora sada da je završi. Da li sam zabrinut za njega? Jesam. A u isto vreme i nisam, zato što može da trenira. Mada, ljudi su na treninzima mnogo opušteniji nego na mečevima.

Posle jednogodišnjeg odsustva i samo par mečeva odigranih u Brizbejnu nakon što je ponovo otišao na pauzu, Rafael Nadal verovanto ima i strah od mogućeg obnavljanja povrede.

– Svestan je Rafa svega, pa i toga da su velike šanse da se ponovo povredi tokom mečeva. Ali, zabrinjavajuće je za njegove fanove, jer oni zaista, zaista mnogo žele da ga još jednom vide na Rolan Garosu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari