Nađ: Sezona turbulentna, moramo i možemo mnogo bolje 1foto:Starsport

Trener Partizana podvukao crtu posle još jedne sumorne sezone bez trofeja.

Uspeli su crno-beli da kraj sezone dočekaju na drugom mestu čime su obezbedili učešće u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona.

Iz te perspektive, sezona je bolja u odnosu na prošlu godinu kada su bili četvrti, međutim iz vizure uspešnog kluba, učinak bez trofeja krajnje je zabrinjavajući.

Sam duel sa kragujevačkim Randičkim u poslednjem kolu ilustrativno je pokazao kroz kakve je sve turbulencije prolazio Partizan.

Gubili su izabranici Alberta Nađa 0:2 sve do nekih petnaest minuta pre kraja meča, a onda su golovima Nikolića i Trifunovića uspeli da remijem podvuku crtu ispod sivila koje već dugo vlada Humskom.

– Pre utakmice sam rekao da nam dolazi izuzetno kvalietna ekipa sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca, a to se dokazalo na terenu. Imali su rezultat, igru, šanse da završe utakmicu na vreme, ali smo uspeli da izjednačimo. I ovog puta, kao i u mnogo utakmica tokom čitave sezone, spasao nas je Aleksandar Jovanović koji nam je doneo mnogo bodova. Da njega nismo imali, ne bismo pričali u ovakvoj situaciji – iskreno je delovao Nađ posle meča na zatvaranju takmičarske godine.

– Ako smo prošle godine bili četvrti, a sad drugi – bolja je sezona, ali je bila veoma turbulentna. Partizan je morao i može mnogo bolje. Nismo bili na nivou koji žele navijači i videćemo šta će se dešavati za narednu sezonu.

Pohvalno se Nađ izrazio o načinu igre koju je prezentovao Radnički, ne samo protiv Partizana, već od dolaska Feđe Dudića na kormilo Kragujevčana.

– Pre svega čestitam Radničkom koji je igrao veoma dobro i u jednom periodu je bio ekipa u najboljoj formi u ligi. Vidi se ideja koju žele da ostvare. Imaju nekoliko izuzetno interesantnih igrača koji zaslužuju da igraju u boljim i jačim klubovima, uz poštovanje Radničkog kao kluba. Nije mi samo jasno zašto Vojvodina I Radnički nisu počeli utakmice u isto vreme, pa da bude sve regularno. Ovako je Vojvodina znala rezultat. Ipak, o tome neko drugi odlučuje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari