Najbolja juniorka Srbije ponela šampionski trofej u Nju Delhiju 1Foto: Privatna arhiva

Dijamant je isplovio na površinu, teniski dragulj kakav se retko sreće. Rezultatima koje je ostvarila sa samo 14 godina zaslužuje epitet Jedinstvena! Dolazi iz Beograda, ima samo 14 godina, a lentu najbolje juniorke naše zemlje na međunarodnoj sceni (konurencija do 18 godina) ponela je ove nedelje osvajanjem ITF J2 takmičenja koje je održano u Nju Delhiju.

I dok se svetskoj ženskoj teniskoj sceni dešava bum i senzacija u liku i delu Amerikanke Koko Gaf (sa 15 godina igra glavni turnir Australian Opena, izbacila branioca titule…), Srbija dobija senzacionalnog asa u liku i delu Tijane Sretenović.
Najbolja juniorka Srbije briljantno, u velikom stilu, vinula se sa 483. mesta na svetu i odletela na 158. poziciju koja joj već sad garantuje kvalifikacije za prvi gren slem u karijeri. Potvrđeni talenat i šampion, nežna plava devojčica na samo njoj svojstven način režira sopstvenu tenisku bajku koja već sada ima elemente za film.
Početak sezone 2020. za Tijanu znači reprizu fabule iz 2019. kada je takođe prvi turnir u takmičarskoj godini ispisala zlatnim slovima.
Tada je pehar namenjen najboljoj ponela u ruskom Kimkiju na Tennis Europe takmičenju do 14 godina, sada u Indiji osvajanjem šampionskog trofeja u konkurenciji do 18. Pre odlaska u Nju Delhi Sretnovićeva je zalet uhvatila na Dvoranskom šampionatu Srbije u konkruenciji do 16 godina koji je takođe završila na pobedničkom postolju.
Neustrašiva, nepogrešiva, hrabra, jednom rečju gazela, kao i samo ime kluba u kome je načinila prve teniske korake. Ne postavlja ciljeve, ali neprestano pomera granice. Glumačku karijeru zamenila je teniskom i nije pogrešila. Šampion za velika dela je rođen!
“Svaki turnir mi je novo iskustvo, naročito što posle svakog meča mogu da vidim šta mogu da unapredim u svojoj igri.  Trudim se da što više spoznam igru. Takođe imamo običaj da uvek na kraju turnira obiđemo najlepše i najznačajnije znamenitosti u tom gradu u kome sam se takmičila, makar na sat vremena. To je nešto što me takođe čini srećnom i obogaćuje me, to je nešto što i tenis čini specifičnim jer kroz ovaj sport možeš, uz naravno veliki rad i odricanja, da dobiješ priliku da živiš životom koji nije svakodnevnica, koji je prepun avantura, da vidiš i doživiš ceo svet”, izjavila je Sretenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari