Najbolja srpska skijašica svih vremena, Nevena Ignjatović, otišla u penziju 1foto: Starsrport/Serbia Open

Reprezentativka Srbije na belim stazama završila profesionalnu karijeru u 32. godini.

Nevena Ignjatović je svoju zadnju trku u veleslalomu, međunarodnog karaktera, odvozila na državnom prvenstvu i FIS. I to tamo gde je sve počela – na Kopaoniku.

„Osećam se čudno. Neko vreme nisam skijala. Taj osećaj koji imaš na startnoj rampici, ne može da se poredi sa nečim. To je nešto specifično. Drago mi je da na ovaj način mogu da se zahvalim i oprostim od profesionalne karijere.

Ne fali mi konkretno kada gledam druge takmičare, ali kad gledam neke svoje snimke… Verovatno se vraćam u tu emociju. Ali, pronaći ću taj adrenalin kroz druge stvari, ne brinem se sigurno. Dali smo sve od sebe sa svim što smo imali.

Svaki čovek kada nešto voli da radi, daje sve od sebe. Ne bih nešto menjala, ali bih volela da su se kockice poklopile. Bilo je lepo dok je trajalo i nadam se da ću uspeti sva svoja znanja da prenesem dalje“, objasnila je ova master ekonomista iz Kragujevca.

Nevena se skijanjem bavila od četvrte godine, na trkama Svetskog kupa 17 puta se plasirala u Top 30 najboljih skijašica, a 6. mesto u alpskoj kombinaciji joj je bio najbolji plasman u SK. Srbiju je predstavljala čak četiri puta na Olimpijskim igrama i još šest puta na planetarnim šampionatima.

Neveni Ignjatović je ovo bila poslednja zvanična trka, a tokom vikenda će se Biznis ligi oprostiti od publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari