Najbolji bokser Srbije Marko Nikolić 1Foto: Bokserski savez Srbije

Najbolji bokser Srbije, 29 – godišnji Marko Nikolić, član vatrogasne brigade Voždovac, ekonomista, uspešan je i na poslu i u ringu.

U svojoj poluteškoj kategoriji (do 79 kg) na profi sceni ima 21 pobedu i nijedan poraz.

U toj kategoriji boksuje 1047 boksera, a on je rangiran na 112. poziciji. Najbolji plasman bio je u najboljih 100 (bio je 99.)

Zacrtao je da u najskorije vreme stekne uslov da se bori za neku od prestižnih titula.

Imao je zavidne uspehe i kao amater.  Bio je juniorski i seniorski šampion Srbije (desetostruki), učestvovao na evropskim i svetskim prvenstvima, kvalifikacijama za OI, a prelaskom u profi ring nastavio je da niže pobede i zabeležio ih je 21 do sada, ni jedan poraz. U poslednjem do sada meču koji je boksovao u rodnom gradu, septembra 2017.  u prelepom ambijentu Kalemegdana poklonio je ljubiteljima plemenite veštine spektakl za pamćenje.

Kakvi su planovi Nikolića u narednom periodu?

Nalazim se u Livornu (Italija) gde sam dobio poziv da provedem dve nedelje na pripremama sa Fabiom Turčijem, izvrsnim bokserom koji se sprema da 30. novembra brani WBC Internacionalnu titulu protiv Engleza Tonija Konguesta.

Italijan ima 15 borbi i isto toliko pobeda, a Englez osamnaest mečeva i dva poraza. Fabio je bivši šampion Mediterana, kao i srebrni sa Olimpijskih igara mladih, sada sjajan profi borac i 32. na svetu“.    

Prihvataš takve ponude za sparingovanje?

Već sam sparingovao u Milanu i Karslueru sa šampionima u mojoj kategoriji, koji su se spremali za mečeve u kojima su se borili za titule. Dobro je to i za njih, ali i za mene. Imam dobre uslove da treniram, da upoznam način rada šampiona, svakako i da prihvatim neke „cake“, upoznam kako se spremaju, koliko rade…“

Kada ćeš ti boksovati za titulu?

Trebalo je 14. decembra 2018. da boksujem u Dižonu (Francuska) protiv Bilela Latreša za titulu WBC Mediteran. Moj menadžer Luka Popović dobio je poziv koji smo rado prihvatili. Meč je bio dogovoren, kao i datum, ali mi je posle izvesnog vremena na istagramu stigla poruka od francuskog boksera da ne želi tu borbu. U prvi mah sam bio uveren da je to neka šala, jer smo svaki dan očekivali da nam stigne ugovor na potpis“.

I šta se dogodilo?

– Moj menadžer je kontaktirao kolegu koji vodi Francuza i posle tri dana stigla je potvrda da Latreš ne želi da boksuje samnom“.

Uplašio se?

Ne znam koji je razlog, ali sam razumeo da mu ne odgovaram i da će tražiti drugog protivnika“.

Ima li šanse da uskoro uđeš u ring?

Imam zakazan meč u Istanbulu 1. decembra.  Meč je za rejting poene protiv Kazahstanca Mikhaila Krinitskina. NJegov skor je 11 pobeda, sedam nerešenih i dva poraza. Meč je zakazan u osam rundi. Ima još 12 dana do ovog susreta, ja sam spreman, i da kažu da je sutra ja sam u punoj snazi i maksimalno motivisan za ovu borbu, a cilj je uvek isti – pobeda“!

Sledeća godina?

U sezoni 2019. očekujem meč za neku od titula. Jako bih voleo da se jedan takav meč održi u Beogradu. Problem je naći sponzore, ali videćemo. U svakom slučaju na raspolaganju sam svim bokserima koji su spremni da uđu u ring samnom i bore se za neku od titula. U mojim pesnicama gori večiti žar i znam da mogu do velikih pobeda“ – zaključio je spasilac ljudskih života, najbolji bokser Srbije Marko Nikolić.

Meč u Istanbulu 1. decembra biće direktrno prenošen na kanalu TV Sport klub.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari