Najki "zatrpao" novcem Sinera 1EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Italijanski teniser od turnirskih nagrada zaradio nešto više od pet miliona dolara, dok će mu čuveni proizvođač sportske opreme davati višestruko više.

Bivši član Top 10, trenutno stacioniran na 12. mestu ATP liste, prihvatio je ponudu Najkija od 15 miliona dolara godišnje sve do isteka ugovora potpisanog na jednu deceniju.

Tako će se talentovani dvadesetogodišnjak sa Apenina približiti čuvenom trojcu Novak Đoković – Rodžer Federer – Rafael Nadal, koji svakih 12 meseci na isti način prihoduju 30 (Srbin i Švajcarac), odnosno 23 miliona dolara. S tim da Federer pomenutu cifru dobija samo od japanskog sportskog brenda Uniklo, a gde su ostala reklamiranja, čak i kada odsustvuje sa terena, kao što je slučaj poslednjih meseci.

Zajedno sa ostalim sponzorima poput Lavace, Roleksa, Tehnodžima, Gučija, Paninija, Alfa Romea i ostalih, Siner je probio granicu od 20.000.000 evra godišnjih prihoda od sponzorskih ugovora.

Motiv za najnoviju investiciju Najkija je Sinerov ogroman marketinški potencijal, koji je iz Južnog Tirola, pa je takav zanimljiv i svojim zemljacima i ljubiteljima tenisa u Nemačkoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari