Najveće nade šeste u C finalu na Adi: Veslački dvojac Mačković i Vasić završili učešće na svom svetskom prvenstvu za zaborav 1Foto: Veslački savez Srbije

Martin Mačković i Miloš Vasić, dvojac u koji su polagane najveće nade i za medalju i za olimpijsku vizu na Svetskom prvenstvu u veslanju na Adi Ciganliji , prošao je neslavno.

Zbog brodoloma u polufinalu veslali su na kraju u C finalu. Zauzeli su šesto mesto (6.50,12), a ukupno 18. u svojoj disciplini.

Počeli su po planu. U svojoj kvalifikacionoj grupi su bili drugi (6.25,32), iza australijske posade (6.22,45).

U četvrtfinalu su doživeli šok. Stigli su među konkurencijom tek peti (7.40,66). Ostali su bez polufinala. Ispali su, dakle, iz trke za odličja i kartu za Pariz 2024.

U C/D polufinalu su smogli snage da se oproste časno na stazi na kojoj su proveli pola svojih života. Pobedili su sa 6.53,88.

Pretposlednjeg dana šampionata na Savskom jezeru ističe se pobeda Meksikanaca u B finalu lakog dubl skula, što je prva veslačka posada iz te zemlje koja će učestvovati na olimpijskim igrama.

U trci paraveslača u mešovitom dubl skulu trijumfovali su Britanci Loren Rouls i Greg Stivenson, koji je tako ukrasio svoj 39. rođendan.

Najviše odličja do sada su osvojili Velika Britanija i Italija, po sedam, dok Holandija i Sjedinjene Američke Države imaju po pet medalja. Po broju zlatnih odličja vode Britanci sa pet, a slede Holanđani sa četiri i Italijani sa tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari