Svetsko prvenstvo u veslanju: Srpski reprezentativci ostvarili plasman u C finale 1Foto: VSS

Tokom petog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u veslanju, koje se održava u Beogradu, srpski reprezentativci ostvarili su plasman u C finale u tri kategorije.

Najpre je Sofija Kocanović, u lakoj težinskoj kategoriji skifa, u C/D polufinalu izborila plasman u C finale od 13. do 17. mesta, pošto je na kraju trke zauzela treće mesto.

Dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić su u kategoriji dvojca bez kormilara zauzeli prvo mesto u C/D polufinalu i plasirali su se u C finale za plasman od 13. do 19. mesta.

Dubl skul Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović takođe su se plasirali u C finale, pošto su u C/D polufinalu danas zauzeli drugo mesto i veslaće za plasman od 13. do 19. mesta.

Sofija Kocanović će veslati u petak 8. avgusta, u C finalu, koje je planirano za 13.29 časova.

Dvojac Mačković/Vasić će u C finalu učestvovati u subotu, 9. septembra, u prepodnevnim satima, dok će dubl skul Beđik/Filipović veslati isto u prepodnevnim časovima u nedelju, 10. septembra.

Svetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikaciono za OI u Parizu, pa će u skifu plasman obezbediti po devet najuspešnijih u obe konkurencije, a u dvojcu i dubl skulu po 11 najboljih u obe konkurencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari