"Najverovatnije utakmica za prvo mesto": Duško Ivanović razume težinu novog večitog derbija 1Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde spreman za peti duel sa Partizanom od početka sezone.

Večitim rivalima su se često ukrštali putevi od početka takmičarske 2022/2023, što u Evroligi što u ABA ligi, ali će 13. marta odigrati još jednom deliti isti teren.

Ovog puta u regionalnom takmičenju, u kom Partizan vodi sa skorom od 18 pobeda i 2 poraza, a Crvena zvezda ga prati sa 17 dobijenih  mečeva i 2 izgubljena.

„Igramo protiv ekipe koja igra jako dobro, ovo nam je već peti duel ove sezone i poznajemo se sada već jako dobro. Kompletni su i jasno je da nas očekuje utakmica u kojoj želimo da odigramo dobro, a koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred doigravanje u regionalnoj ligi“, siže je najave iz usta trenera branioca titule i šampiona Srbije, Duška Ivanovića.

Ognjen Dobrić se nada reakciji posle slabog izdanja Crvene zvezde i poraza na gostovanju Panatinaikosu, kojim su drastično smanjene šanse za prolazak u Top osam Evrolige. Dok je ostanak Partizana u istoj takmičenju izvodljiviji.

„Pred nama je još jedna u nizu zahtevnih utakmica, ovoga puta u regionalnoj ligi. Nema velikih tajni, ovo nam je peti duel ove sezone, a svaki novi je priča za sebe. Igrali smo već u Areni, i ovo vreme iskoristićemo na najbolji način da spremni dočekamo utakmicu u ponedeljak uveče.

Bez obzira što ima veliku važnost, i da nije tako, u ovu utakmicu bi ušli kao da je prva ove sezone ne razmišljajući šta donosi ekipama. Želimo da odigramo čvrsto i bez padova u igri,kako bi došli do rezultata“, rekao je prvotimac crveno-belih uoči susreta u kom su crno-beli domaćini (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari