Napadač na Dmitrovića ide u zatvor: U Holandiji ne gledaju kroz prste huliganima (VIDEO) 1EPA-EFE/OLAF KRAAK

Navijač PSV-a mora iza rešetaka zbog onoga što je učinio na meču sa Seviljom u Ligi Evrope.

Dvadesetogodišnji muškarac iz Rurmonda osuđen je danas na tromesečnu zatvorsku kaznu (jedan mesec uslovno), jer je ničim izazvan upao na teren i fizički napao srpskog golmana Marka Dmitrovića.

Kako prenosi holandski AD, sudija mu je izrekao i dvogodišnju zabranu prilaska području oko stadiona PSV-a u Ajndhovenu. Javni tužilac je tražio isto  tokom ubrzanog pretresa u sudu u Den Bošu.

 

„Uđete na teren pod dejstvom alkohola. To je potpuno nepoštovanje prema igraču, fudbalskom klubu i pravim navijačima PSV-a. Sebe nazivate fudbalskim navijačem. Ali ovo nema nikakve veze sa fudbalom“, konstatovao je policijski sudija.

„Izašao sam na teren i sve se brzo odigralo. Pre nego što sam se osvestio, ležao sam na zemlji i obezbeđenje me je brzo odvelo“, pokušao je da se odbranu dotični Dilano K, od ranije sklon izgredima, kog je reprezentativac naše zemlje borilačkim zahvatom oborio na zemlju, ne dozvolivši mu da ga povredi.

Naravno, ni nadležni u Državnom tužilaštvu mu nisu poverovali niti bilo šta uzeli kao olakšavajuću okolnost, šta više zakjučili si da „postupanje osumnjičenog nije imalo veze sa fudbalom ili ljubavlju prema svom klubu. „Ono što je trebalo da bude zabavno fudbalsko veče , bilo je poremećeno njegovim ponašanjem“, stoji u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari