Napoli siguran, podela bodova u gradskom derbiju Torina 1Foto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Napolja otvorili su 35. kolo Serije A sigurnom pobedom nad Kaljarijem 3:1, dok su u derbiju dana remizirali Juventus i Torino – 1:1.

Napoli je stigao do prednosti već u drugom minutu preko Drisa Mertensa, da bi prednost Napolitancima duplirao isti igrač u 49. minutu, a dvadeset minuta kasnije se u listu strelaca upisao i Lorenco Insinje. Utešni gol za tim sa Sardinije bio je delo Diega Fariasa u 90. minutu meča.

Mnogo zanimljiviji duel viđen je između Juventusa i Torina, a na kraju je rezultat bio 1:1. Poveli su gosti predivnim golom Adema Ljaljića iz slobodnog udarca, a onda je Akva nakon jednog starta nad Mandžukićem zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, nakon čega su „Bikovi“ ostali sa igračem manje. Ostali su u tom trenutku i bez trenera pošto je Siniša Mihajlović isključen zbog žustrih protesta kod glavnog i četvrtog sudije meča.

Usledili su napadi „Stare dame“, Masimilijano Alegri je „bacio sve karte u napad“ i to mu se isplatilo u 90. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora Gonzalo Iguain poslao loptu u donji levi ugao golmana Harta. Do kraja meča više nije bilo izglednih prilika, pa je i posle 22 godine Juventus ostao neporažen na domaćem terenu u derbiju „Dela Mole“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari