Foto: STARSPORT

Igrač iz Sombora, koji ni sam nije verovao da može da napravi značajan rezultat na mastersu u Parizu, pa je i nameravao da odgleda susret između Zvezde i Arsenala, očekujući da ispadne u ranoj fazi takmičenja, u francuskoj prestonici prešao je put od kvalifikanta do finaliste što mu je donelo veliki skok na rang-listi. Ovo je ipak tek početak jer kako kaže naredni cilj mu je ulazak u top deset.

– Imao sam šest teških mečeva, ali, eto… u sedmom sam stao. Prošle godine u ovo vreme sam imao tešku povredu šake, a ove sezone sam stigao do 33. mesta. Sledeće sezone želim da budem još bolji, da uđem u Top 10- kazao je Krajinović koji je u polufinalu pobedio DŽona Iznera da bi ga potom u tri seta u završnici nadigrao DŽek Sok. Prethodno je u četvrtfinalu trebalo da se sastane sa Rafaelom Nadalom, ali je Španac odustao od turnira zbog povrede.

– Bio sam spreman i za Nadala. Imao sam taktiku za Nadala, planirao sam da u tom meču budem agresivan. Spremio sam se, gledao sam neke njegove mečeve i hteo da igram. S jedne strane sam srećan jer mi je predao, pošto sam prošao u polufinale, ali bih delom voleo i da smo odigrali – kazao je Krajinović.

Srpski igrač tokom ove godine na pet čelendžera igrao je pet finala, a rezultat iz Pariza mu je najveći u karijeri. Sumirajući sezonu iza sebe Krajinović kaže da je uspeh rezultat rada i činjenice da je promenio odnos prema svojim rivalima.

– Mnogo sam radio u fizičkom smislu, imao sam puno oscilacija. Sada treba da budem još spremniji, da mogu da igram pet mečeva. Moram da igram dobro na grend slemovima. Od kada sam počeo da radim sa trenerom Petrom Popovićem, prestao san da previše respektujem protivnike. Dobro se krećem, agresivan sam. Moram da budem još brzi, spremiću se dobro, to je sigurno. Nadam se da ću biti nosilac na turnirima, a to je dobro jer neću uvek ići na top igrače – zaključio je Krajinović.