Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije prvi meč u okviru četvrtfinalne grupe F na šampionatu Evrope u Poljskoj igra protiv selekcije Turske, koja nadmetanje u Katovicama počinje bez bodova posle poraza od Nemica i Italijanki, sledećih rivalki srpskog tima. Nakon tri maksimalne pobede u preliminarnoj fazi takmičenja, naše odbojkašice žele da nastave pobednički niz i što pre obezbede mesto u polufinalu.

Selektor Zoran Terzić veruje da njegova ekipa može u istom ritmu odigrati i sledeći meč na kontinentalnom prvenstvu protiv selekcije Turske.

– Nadam se da pobede u dosadašnjem toku takmičenja nisu bile posledica samo loše igre naših protivnica, već da smo i mi za to zaslužni. Turska je po jačini tima odmah ispod Holandije i Italije, ali još od 2003. godine nema medalju sa velikih takmičenja. Ne smemo dozvoliti lake poene našim rivalkama da se ne bi razigrale, moramo ih držati pod pritiskom celu utakmicu što bi nam olakšalo put do novih bodova – istakao je Terzić.

On je u poslednjoj utakmici grupe D protiv Slovakinja pružio šansu igračicama sa klupe što se nimalo nije osetilo u igri, tako da je pred naredne mečeve na slatkim mukama po pitanju startne sedmorke.

Ivana Đerisilo zna recept kojim će naša selekcija prebroditi prvu prepreku posle dana odmora.

– Napašćemo prvim tempom i brzim loptama. Ako još uspemo da sastavimo blok na krajevima mreže, mislim da neće biti iznenađenja. Dobro poznajemo selekciju Turske koja nije na najvišem evropskom nivou, tako da ne verujem da će nam stvoriti neke veće probleme – jasan je korektor srpskog tima.

U novoformiranoj grupi F naša reprezentacija zauzima drugo mesto na tabeli, sa istim skorom kao i selekcija Italije, ali za jedan poen slabijim količnikom. Posle Turkinja, srpski tim se sutra sastaje sa ekipom Nemačke (17.30), dok poslednji duel u drugoj fazi igra u četvrtak protiv Italije. Najbolje dve selekcije iz grupe tokom vikenda igraće mečeve za medalje u Lođu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari