"Naučite ko su ustaše i poklonite se žrtvama u Jasenovcu": Hrvatska pevačica Vlatka Pokos zahvalna Lovrenu za sportske uspehe, ali mu traži da ne širi fašizam 1Foto: ATA images / Antonio Ahel

Muzičarka burno reagovala na proslavu fudbalskog reprezentativca svoje zemlje uz ustaški poklič „za dom spremni“ i njegovo tumačenje dobijenih kritika „ljubomorom mrzitelja svega hrvatskog“.

Prošlo je već nekoliko dana od povratka osvajača trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru, a još se ne stišava bura povodom skandaloznog detalja sa proslave Vatrenih, kada su Dejan Lovren i Marcelo Brozović sa bine uzvikivali „za dom spremni“.

“U današnje doba, to poprima zastrašujuće razmere, posebno kad vas na zub uzme razjarena, primitivna i tupava desničarska bagra. Bravo za Ivu što nije dozvolila Dejanu Lovrenu da peva ustašofilsku pesmu. Njemu poručujem da svojim primitivnim ispadima sramoti celu reprezentaciju.

Ne, Dejane, mi, Hrvati iz Hrvatske koji nemamo komplekse „velikog hrvatstva“, mi ne mrzimo „sve hrvatsko“. Volimo svoju domovinu svim srcem i odbijamo da pevamo ustašofilske pesme“, poručila je sa svog instagram profila Vlatka Pokos, pa nastavila da se obraća štoperu ruskog Zenita, Dejanu Lovrenu.

„Toplo Vam preporučujem da se vratite u osnovnu školu i naučite elementarne činjenice o ustašama i njihovim zločinima. Posetite Jasenovac i poklonite se svim nevinim žrtvama koje su tamo klali i ubijali Vaši „domoljubi“. Ustaše, čiji zločinački „pozdrav“ tako rado koristite, su najgori šljam, zločinci i izdajice Hrvatske u istoriji.

„Hrvati iz Hrvatske su civilizovani ljudi, kojima je dosta nametanja ustašluka kao ultimativnog izraza domoljublja. Hvala za sportske uspehe, ali to Vam ne daje pravo da širite ustašluk i fašizam! Ukoliko Vam to ne odgovara, uvek možete da se vratite u Vašu domovinu BiH“, bez dlake na jeziku je zaključila poznata hrvatska pevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari