"Ništa novo za hrvatske fudbalere": Gazeta delo Sport piše, a HNS ćuti o proslavi uz poklič "za dom spremni" 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ugledni sportski dnevnik iz Italije pozabavio se značenjem i kontekstom pevanja pesmi kontroverznog Marka Perkovića Tompsona.

„Marcelo Brozović izazvao je pravu oluju. U videu koji je postao viralan s nekim od svojih saigrača iz reprezentacije viče „za dom spremni“, poklič koji su za vreme Drugog svetskog rata koristile ustaše. To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav „Zig Hajl'“, piše Gazeta delo Sport o „nastupu“ fudbalera Intera na proslavi trećeg mesta na nedavnom Svetskom prvenstvu, a prenosi Index.hr.

„Tim rečima počinje pesma Marka Perkovića Tompsona, koji se smatra neonacistom. Na snimku možete prepoznati i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpula, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavili svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske fudbalere.

Nakon pobede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi kompanjoni pevali su takođe Tompsonovu pesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je prepoznata kao zločinački projekat na sudu u Hagu“, stoji još u članku italijanskog lista.

Tim povodom, poznati hrvatski portal podsetio je da se njegova redakcija već obratila Hrvatskom nogometnom savezu za komentar neslavnog događaja, ali još nije dočekala traženi odgovor na pitanje da li će kazniti pomenute reprezentativce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari