"Ne želim da se bavim Novakovom povredom": De Minaur najavljuje "čvrst stav" prema Đokoviću 1EPA-EFE/LUKAS COCH

Protivnik rekordera Otvorenog prvenstva Australije u tenisu ne želi odmah da ustukne pred Srbinom.

Aleks de Minaur i Novak Đoković zakazali su današnjim pobedama međusobni okršaj u osmini finbala prvog grend slema u sezoni, a Australijanac neće sa belom zastavom na teren.

U komentarisanju svog prvog „sudara“ sa devetostrukim pobednikom AO, 24. reket sveta i 11 godina mlađi takmičar nije hteo da akcentuje činjenicu da se rival od početka turnira bori sa zadnjom ložom.

„Ne želim da se previše bavim tom Novakovom povredom. Na kraju krajeva, Đoković je jedan od najboljih igrača na svetu i nameravam da odigram svoj najbolji tenis i stanem sa čvrstim stavom na teren. Postaraću se da mu meč učinim što težim moguće i primenim neposredna iskustva i raspoloženje iz prethodnih pobeda“, ambiciozno zvuči De Minaur.

Logično, kao domaći teniser, protivnik osvajača 92 ATP titule, od toga čak 21. najviše kategorije, očekuje da gotovo kompletna publike u „Rod Lejver areni“ bude na njgovoj strani. I gura ga protiv Novaka.

„Ono što je sigurno je da u taj meč neću ući stidljivo, neću pristupiti ovoj mogućnosti sa bojaznošću jer su takvi mečevi ono što priželjkujem. Uz podršku publike. sigurno ću se dobro provesti na terenu“, zaključio je De Minaur uoči meča 23. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari